Α. Λοβέρδος: Εμπαιγμός η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Α. Λοβέρδος: Εμπαιγμός η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Για «εμπαιγμό» έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, εξερχόμενος από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), με θέμα τη σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. 

Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε τη διαφωνία του εφόσον, όπως είπε, υπάρχει το ΚΥΣΕΑ και θα μπορούσε να διευρυνθεί. «Διαφωνούμε με την πρόταση για την ίδρυση αυτού του Συμβουλίου Ασφαλείας, που είναι κατά βάση η πρόταση της ΝΔ, γιατί δεν χρειάζεται πια η Ελλάδα άλλο κράτος», τόνισε ο βουλευτής.

«Δεν χρειαζόμαστε άλλες προσλήψεις -περί αυτού πρόκειται- δεν χρειαζόμαστε Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας με τέσσερις βοηθούς που θα εμπλέκονται στα ζητήματα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής, χωρίς να βοηθούν. Δεν δεχόμαστε πια να συζητάμε με προσχήματα αντί να συζητάμε με ειλικρίνεια για θέματα που αφορούν την πατρίδα μας. Λέμε όχι και μάλιστα με μεγάλα γράμματα».

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος εστίασε στην ύπαρξη του ΚΥΣΕΑ, εξηγώντας ότι αυτό «χρειάζεται μία διεύρυνση των αρμοδιοτήτων, ώστε πέρα από όργανο επιτελικό να γίνει και ένα όργανο που μπορεί να κάνει και την επεξεργασία και μελέτη διαφόρων θεμάτων». «Όταν έχεις το ΚΥΣΕΑ δεν μπορεί να σκέφτεσαι τη δημιουργία οργάνων που οδηγούν απλά και μόνο στην αύξηση των κρατικών δαπανών, στο πελατειακό κράτος και στην έλλειψη βοήθειας προς την ελληνική δημοκρατία» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος ήταν επικριτικός και στο θέμα της ενημέρωσης από το υπουργείο Εξωτερικών: «Είμαστε εδώ μετά από πάρα πολλούς μήνες. Δεν συζητήθηκαν σε κατάλληλους χρόνους θέματα ελληνοαλβανικών σχέσεων, αναζητούσαμε πηγές πληροφόρησης από τις εφημερίδες και από παλιότερους διπλωμάτες, όπως ο κ. Σαβαϊδης και ξαφνικά πέρνουμε μία πρόσκληση για να συμμετάσχουμε σε αυτό το ΕΣΕΠ για το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. Υπάρχουν θέματα πολύ σοβαρά που μας κάνουν να λέμε ότι αυτή η συνεδρίαση είναι μία συνεδρίαση εμπαιγμός».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ