Α. Γεωργιάδης: Ανοικτό το ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο 6μηνο του 2015

Α. Γεωργιάδης: Ανοικτό το ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο 6μηνο του 2015

«Το ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για το τι συνέβη το πρώτο 6μηνο του 2015, παραμένει πάντα ανοιχτό», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

Είχε προηγηθεί στο βήμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας που ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση. «Όταν κάποιος, κύριε Γεωργιάδη, κατηγορεί κάποιον για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ή ότι χάθηκαν τα λεφτά αυτά ή ότι έκλεψαν τα λεφτά αυτά, ή ότι με κάποιον τρόπο εξαφανίστηκαν τα λεφτά αυτά, χρήματα του ελληνικού λαού, αλλά δεν προχωράει στο να βρεθούν οι ένοχοι, ποια είναι η μοναδική λέξη που έρχεται στο δικό σας μυαλό, κύριοι της κυβέρνησης και κύριε Γεωργιάδη; Εμάς είναι μία η λέξη: συγκάλυψη», ανέφερε ο κ. Χήτας και πρόσθεσε: «Καλύπτει η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν προχωράει, λοιπόν, στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής; Γιατί ενώ τους κατηγορείτε - είναι οξύμωρο - ότι στο πρώτο εξάμηνο εξαφανίστηκαν, έχασε η πατρίδα μας, ο ελληνικός λαός τις συντάξεις του, ογδόντα, εκατό δισεκατομμύρια ευρώ και λέμε να βρεθούν πού πήγαν τα χρήματα αυτά, δεν προχωράτε στο να αναδειχθούν οι ένοχοι; Τους καλύπτετε».

«Το ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για το τι συνέβη το πρώτο 6μηνο του 2015, παραμένει πάντα ανοιχτό», απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: «Ο Κρέων στο κλείσιμο της τραγωδίας του Σοφοκλέους «Οιδίπους Τύραννος» λέει: «Τι ωραία που είναι όλα όταν γίνονται στην ώρα τους». Από αυτό προέρχεται η ελληνική λέξη «ωραίος». Ο ωραίος είναι ο ώριμος, δηλαδή ως την κατάλληλη ώρα. Νεοελληνιστί αυτό σήμερα το λέμε «timing». Στην κατάλληλη ώρα θα γίνει. Και ποτέ δεν είπε η Νέα Δημοκρατία ότι δεν θα γίνει. Εν μέσω πανδημίας, καραντίνας και lockdown δεν είναι η κατάλληλη ώρα. Ούτως ή άλλως, αυτές οι ποινικές υποθέσεις έχουν παραγραφεί προ πολλού. Άρα, δεν μας δεσμεύει ο χρόνος».