ΥΠΕΝ: Προχωράμε άμεσα στην έκδοση αδειών για τις Σκουριές

ΥΠΕΝ: Προχωράμε άμεσα στην έκδοση αδειών για τις Σκουριές

Την άμεση συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, που δικαίωσαν την «Ελληνικός Χρυσός», και την έκδοση των σχετικών αδειών, ανακοίνωσε του Υπουργείο Περιβάλλοντος επισημαίνοντας ότι οι αποφάσεις αυτές επιβεβαιώνουν την κριτική που ασκήθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση για την υπόθεση των Σκουριών.

Στη σχετική ανακοίνωση το ΥΠΕΝ τονίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις εμμονές και τις ιδεοληψίες της λειτούργησε σταθερά ως εμπόδιο για την ανάπτυξη επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, κάτι που αποδεικνύεται και από τις 3 αποφάσεις που έλαβε το ΣτΕ (1531, 1532 και 1533), οι οποίες κάνουν αποδεκτές στο σύνολό τους 3 αιτήσεις ακύρωσης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» εναντίον του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η στάση της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν αρνητική για την επένδυση, αλλά και τους εργαζόμενούς της στην επιχείρηση και την ευρύτερη περιοχή.

«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη νέα του ηγεσία θα συμμορφωθεί άμεσα και πλήρως με τις αποφάσεις του ΣτΕ και θα εκδώσει τις σχετικές άδειες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα:

- ΣτΕ: Δεκτές τρεις αιτήσεις ακύρωσης της «Ελληνικός Χρυσός» κατά ΥΠΕΝ