Υπεγράφη προσύμφωνο αγοράς της Βερόπουλος από τη Μετρό

Υπεγράφη προσύμφωνο αγοράς της Βερόπουλος από τη Μετρό

Προσύμφωνο με τη ΜΕΤΡΟ της οικογένειας Παντελιάδη υπέγραψε η ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ για την πώληση των 180 καταστημάτων της στην Ελλάδα. Η συμφωνία κατετέθη σήμερα 1η Δεκεμβρίου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, μετά από την σχετική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα περιέλθουν στη ΜΕΤΡΟ οι κεντρικές αποθήκες και το ελληνικό δίκτυο της ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ που εκτείνεται σε 54 πόλεις της χώρας. Η οικογένεια Βερόπουλου θα κρατήσει τη δραστηριότητά της στα Σκόπια και τη Σερβία όπου έχει σημαντική παρουσία με 16 καταστήματα.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συμφωνία αυτή, διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τη βιωσιμότητα της Βερόπουλος, μιας ιστορικής ελληνικής εταιρείας με 4.500 εργαζόμενους. Με τη συμφωνία αυτή, δημιουργείται ένας ισχυρός ελληνικός πόλος στη αγορά των supermarket που μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση του κλάδου του λιανεμπορίου τροφίμων που αναγνωρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας και σημαντικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας.

O Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Βερόπουλος, κ. Νίκος Βερόπουλος δήλωσε: «η συμφωνία αυτή, στηρίζεται από δυο εταιρείες που μοιράζονται και υποστηρίζουν διαχρονικά μια κοινή αντίληψη για την ελληνικότητα. Μια κοινή φιλοσοφία που βασίζεται στον προσεκτικό σχεδιασμό, στον αδιαπραγμάτευτο επαγγελματισμό, τις ξεκάθαρες συνεργασίες και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τη μεγάλη οικογένεια των εργαζομένων μας. Σε αυτούς χρωστάμε την πορεία μας μέχρι σήμερα, σε αυτούς έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι περνάει απ' το χέρι μας για ένα καλύτερο αύριο».

Να σημειωθεί ότι οι υποχρεώσεις της αλυσίδας ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ προς τις τράπεζες ανέρχονται στα 150 εκατ. ευρώ.

Σήμερα η Metro διαθέτει 64 καταστήματα λιανικής και 46 cash & carry. Με την προσθήκη των 180 σημείων, ή έστω μεγάλο μέρος εξ αυτών, καθώς θα υπάρξει εξορθολογισμός δικτύου κυρίως στις περιπτώσεις που γειτνιάζουν κάποια σημεία, η Metro θα ισχυροποιήσει σημαντικά τη θέση της στο χάρτη της εγχώριας οργανωμένης λιανικής, με τον ανταγωνισμό μεταξύ των ισχυρών παικτών να εντείνεται.