Πρόταση εξαγοράς $5,3 δισ. από τη Foxconn για τη Sharp

Πρόταση εξαγοράς $5,3 δισ. από τη Foxconn για τη Sharp

Πρόταση εξαγοράς της Sharp Corp έναντι 5,3 δισ. δολαρίων φέρεται να έχει κάνει η ταϊβανέζικη Foxconn που κατασκευάζει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής των iphone παγκοσμίως, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

H Sharp Corp που έχει διασωθεί επανειλημμένα από τις τράπεζες, εξετάζει και μια πρόταση από το επενδυτικό fund Innovation Network Corp από την Ιαπωνία που έχει τη κρατική στήριξη. Η εφημερίδα Nikkei αναφέρει πως το fund θα μπορούσε να προσφέρει μέχρι 2,5 δισ. δολάρια. Ωστόσο δεν ήταν σαφές αν αυτή η προσφορά θα απαιτούσε από τους πιστωτές της Sharp να ανταλλάξουν μέρος του χρέους με μετοχικό κεφάλαιο.

Ιάπωνες αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με το γεγονός ότι η εταιρεία θα περάσει σε ξένο έλεγχο, επικαλούμενοι την τεχνογνωσία που έχει η Sharp στις οθόνες. Η Innovation Network Corp κατέχει ήδη ένα μεγάλο ποσοστό μιας άλλης εταιρείας που κατασκευάζει οθόνες, της Japan Display Inc. Oι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι οι 2 εταιρείες μπορούν να μοιραστούν την τεχνογνωσία για οθόνες της επόμενης γενιάς και τη μαζική παραγωγή.

Η προσφορά της Foxconn που είναι μεγαλύτερη, περιέχει και την κάλυψη των υποχρεώσεων της Sharp, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές. Η πρόθεση της εταιρείας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι να πείσουν τους πιστωτές της Sharp να λάβουν απόφαση βάσει οικονομικών και όχι πολιτικών κριτηρίων.