Νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας από 1/1/2018 ο Κώστας Μιχαηλίδης

Νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας από 1/1/2018 ο Κώστας Μιχαηλίδης

Ο κ. Κώστας Μιχαηλίδης θα είναι αυτός που θα διαδεχθεί τον κ. Παναγιώτη Θωμόπουλο στη θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας. Ο κ. Μιχαηλίδης αναμένεται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την πρωτοχρονιά του 2018, ενώ η απόφαση τελεί υπό την έγκριση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα την εκλογή του ως νέου μη εκτελεστικού μέλους και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να διαδεχθεί τον νυν Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Θωμόπουλο από την 1η Ιανουαρίου 2018, σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο αρχών εταιρικής διακυβέρνησης και ειδικότερα την Πολιτική Διαδοχής μελών Δ.Σ. και Ανώτατων Στελεχών της Τράπεζας.

Ο κ. Μιχαηλίδης διαθέτει εξαιρετική εμπειρία πλέον των 30 ετών στον τραπεζικό κλάδο, έχοντας αναλάβει ανώτατες θέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα και διεθνείς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, η εκλογή των νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου πιστωτικού ιδρύματος τελεί υπό την έγκριση και τον διαρκή έλεγχο του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (Single Supervisory Mechanism – SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Φωτογραφία: SOOC