Νέα εξαγορά εταιρείας από τον Icahn έναντι 1,03 δισ. δολαρίων

Νέα εξαγορά εταιρείας από τον Icahn έναντι 1,03 δισ. δολαρίων

Ο πλειοδοτικός πόλεμος μεταξύ του Carl Icahn και Bridgestone για την απόκτηση της εταιρείας Pep Boys-Manny, Moe & Jack, ανέδειξε νικητή τον πρώτο.

Η προσφορά του διάσημου ακτιβιστή-επενδυτή που ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια, ήταν εκείνη που έκανε την Ιαπωνική Bridgestone να ανακοινώσει την υποχώρησή της.

Η μονομαχία των δύο ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι όπου σύμφωνα με την WSJ, τις ιδιωτικές διαπραγματεύσεις της Bridgestone με την Pep Boys-Manny Moe & Jack που είχαν ολοκληρωθεί με τη συμφωνία τον Οκτώβριο για απόκτηση της δεύτερης με 15 δολάρια ανά μετοχή, ήρθε να «χαλάσει» η δημόσια προσφορά του Icahn με 15,50 δολάρια στις αρχές Δεκεμβρίου. Η Bridgestone απάντησε με ανανεωμένη προσφορά που κινήθηκε στα ίδια επίπεδα αλλά στη συνέχεια ο Icahn ανέβασε την προσφορά στα 16,5 δολάρια και η απάντηση της ιαπωνικής εταιρείας ήταν στα 17 δολάρια ανά μετοχή.

Η τελική προσφορά των 18,50 δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα από τον Icahn, προκάλεσε την αποχώρηση της Bridgestone από την προσπάθεια απόκτησης της Pep Boys-Manny Moe & Jack.  Μια υποχώρηση που έχει και κάποια …οφέλη.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2016, με τον ακτιβιστή-επενδυτή να αποζημιώνει την Bridgestone με 39,5 εκατ. δολάρια για τον τερματισμό των ιδιωτικών διαπραγματεύσεων με την Pep Boys-Manny Moe & Jack.