Κίνα: Αύξηση στα περιουσιακά στοιχεία των κρατικών επιχειρήσεων και στα αγροτικά ασφάλιστρα

Κίνα: Αύξηση στα περιουσιακά στοιχεία των κρατικών επιχειρήσεων και στα αγροτικά ασφάλιστρα

Αυξήσεις στα περιουσιακά στοιχεία των κρατικών επιχειρήσεων και στα αγροτικά σφάλιστρα καταγράφηκαν στην Κίνα το έτος 2022. Αυτό αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ειδικότερα, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των κρατικών επιχειρήσεων στην Σανγκάη καταγράφηκαν περίπου στα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια (3,73 τρισεκατομμύρια ευρώ) στα τέλη του 2022, με ετήσια αύξηση 5,24%.

Σύμφωνα με την αρμόδια κρατική επιτροπή διαχείρισης (SASAC), τα λειτουργικά έσοδα των τοπικών κρατικών επιχειρήσεων στη Σανγκάη ήταν 3,79 τρισεκατομμυρίων γουάν (0,52 τρισεκατομμυρίων ευρώ) και τα συνολικά κέρδη άνω των 252, 25 δισεκατομμυρίων γουάν (34,69 δισεκατομμυρίων ευρώ) το 2022.

«To 2022, οι τοπικές κρατικές επιχειρήσεις στην Σανγκάη βελτίωσαν την παρουσία τους σε σημαντικές βιομηχανίες, όπως, τα ενοποιημένα κυκλώματα, η βιοϊατρική, αλλά και η Τεχνητή Νοημοσύνη και επένδυσαν περίπου 100 δισεκατομμύρια γουάν (13,75 δισεκατομμύρια ευρώ) σε αναδυόμενες βιομηχανίες στρατηγικού χαρακτήρα», δήλωσε ο Μπέι Τινγκούι διευθυντής της ίδιας επιτροπής.

Μέχρι τα τέλη του 2022, ο αριθμός των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων που ελέγχονται από τις τοπικές κρατικές επιχειρήσεις στη Σανγκάη καταγράφηκε στις 96, με μία συνολική αξία αγοράς στα 2,34 τρισεκατομμύρια γουάν (0,32 τρισεκατομμύρια ευρώ).

Αύξηση 23% στα αγροτικά ασφάλιστρα 

Στα 119,2 δισεκατομμύρια γουάν (16,39 δισεκατομμύρια ευρώ) έφτασε το οικονομικό ύψος των αγροτικών ασφαλίστρων το 2022, σημειώνοντας ετήσια άυξηση 23%, αναφέρει το υπουργείο των Οικονομικών της Κίνας.

Η ασφαλιστική κάλυψη προσέφερε προστασία έναντι κινδύνων σε 167 εκατομμύρια αγροτικά νοικοκυριά, παίζοντας ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στην υποστήριξη και στην ευημερία των αγροτών.

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, η αύξηση στα ασφάλιστρα το 2022 ήταν δυναμική, καθώς το Πεκίνο κατέβαλε προσπάθειες για τη σταθεροποίηση των αγροτικών εισοδημάτων, αλλά και για την προώθηση της αναζωογόνησης των αγροτικών περιοχών.