Φεστιβάλ μελιού με συμμετοχή 250 μικρών παραγωγών

Φεστιβάλ μελιού με συμμετοχή 250 μικρών παραγωγών

Στην προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, των μικρών παραγωγών και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης, στοχεύει το 7-ο φεστιβάλ μελιού, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Παράλληλα, η μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου στη χώρα, αποτελεί τον τόπο για τη σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Για ακόμη μια χρονιά στο Φεστιβάλ, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συμμετέχουν περισσότεροι από 250 μικροί παραγωγοί, όπως από τη Βυτίνα, τη Μάνη, το Λασίθι, την Πιερία, την Ημαθία, τα Χανιά, τη Μεσσηνία, την Ηλεία, τη Ροδόπη, την Αμοργό, την Ικαρία, την Κάρπαθο, την Κέα, τη Λήμνο, τη Λέσβο, την Τήνο και τα Ιωάννινα.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης χαρακτήρισε το ελληνικό ποιοτικό μέλι ως το ελληνικό χρυσάφι, το οποίο με καινοτόμες συσκευασίες που αναδεικνύουν την ποιότητα και τις θεραπευτικές του ιδιότητες δικαιούται μια θέση στα ακριβότερα ράφια της παγκόσμιας αγοράς. «Αυτό αποτελεί την παρούσα πρόκλησή μας και υποχρέωσή μας, είπε ο κ. Μπόλαρης ο οποίος είχε την ευκαιρία να ακούσει τα αιτήματα των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, διαβεβαιώνοντας τους ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυσή τους, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ