Ευ. Τσακαλώτος: Προαναγγελία εξόδου στις αγορές σε... τρεις - τέσσερις μήνες

Ευ. Τσακαλώτος: Προαναγγελία εξόδου στις αγορές σε... τρεις - τέσσερις μήνες

Σε προαναγγελία για έξοδο της χώρας στις αγορές σε τρεις με τέσσερις μήνες προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη καθώς τόνισε «Λένε ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Ας έρθουν σε 3-4 μήνες να μου το πουν ξανά αυτό».

«Ο προϋπολογισμός είναι για πρώτη φορά εδώ και χρόνια επεκτατικός και μειώνει τη λιτότητα», τόνισε, επίσης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ συμπλήρωσε ότι: «Τα 750 εκατ. που ανακοίνωσε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ έγιναν 910 εκατ. ευρώ, με την έγκριση των θεσμών».

«Δεν κάνουμε θαύματα, αλλά έχουμε δημοσιονομικό χώρο 3,5 δισ. ευρώ και μπορούμε να μειώνουμε τη λιτότητα κάθε χρόνο τουλάχιστον μέχρι το 2022», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Στη συνέχεια, επισήμανε: «Έχουμε φύγει από την κρίση και η οικονομία σημειώνει μια καλή ανάπτυξη. Πήραμε μια καλή λύση για το χρέος, που μας δίνει ανάσα για τουλάχιστον 15 χρόνια με χαμηλές χρηματοδοτικές ανάγκες. Έχουμε χρηματοοικονομικό απόθεμα πάνω από 25 δισ. ευρώ. Αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξουμε την Ελλάδα. Θέλουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς διαστρεβλώσεις και ανισότητες, μια χώρα πιο κοινωνική και δημιουργική, περήφανη για τη θέση της στον κόσμο, χωρίς τα κόμπλεξ του παρελθόντος».

Επιπλέον, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών σημειώνοντας ότι όσοι είναι τώρα ενάντια, σε 20 χρόνια από τώρα θα λένε: «Τι είναι αυτά τα πράγματα που λέγαμε και πού είναι η Θεσσαλονίκη μας τώρα και που ήταν τότε».

Ακόμα, τόνισε πως αν η Θεσσαλονίκη κοιτάζει μόνο προς τον νότο και δεν έχει πρόσβαση προς τον βορρά, η Αθήνα πάντα θα την κερδίζει.

«Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να είναι στο κέντρο των Βαλκανίων, εμπορικό, μεταφορικό, ενεργειακό και να μην έχει πρόσβαση προς το βορρά», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Να μην έχει την εικόνα και την άποψη , όπως του παλιού ΠΑΣΟΚ του Σημίτη να διεισδύσουμε στα Βαλκάνια, αλλά μια αντίληψη συνανάπτυξης, όχι μόνο για την ειρήνη, αλλά για να μπορεί όλος αυτός ο γεωγραφικός χώρος που έχει ταλαιπωρηθεί, πάρα πολύ τα τελευταία 200 χρόνια, να είναι παράδειγμα όχι προς αποφυγή αλλά παράδειγμά προς μίμηση».

Φωτογραφία intime news