Έριξε «Άγκυρα» στην Atlas Tapes η Deca Investments των Δασκαλόπουλου-Νανόπουλου

Έριξε «Άγκυρα» στην Atlas Tapes η Deca Investments των Δασκαλόπουλου-Νανόπουλου

Της Αντιόπης Σχοινά

Στην «Άγκυρα» των ειδών συσκευασίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη επένδυση, 7 εκατ. ευρώ, του DECA Investments, του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, που επενδύει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με βασικό κριτήριο τoν εξωστρεφή χαρακτήρα αυτών.

Η εταιρεία Atlas Tapes η οποία παράγει και εμπορεύεται μεταξύ άλλων ειδών και τις αυτοκόλλητες ταινίες Anker, έχει 62 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά, διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Αταλάντη, διαθέτει πάγια άνω των 20 εκατ. ευρώ και ενεργητικό άνω των 40 εκατ. ευρώ και το 2014 εμφάνισε κέρδη προ φόρων πάνω από 4 εκατ. ευρώ και μετά φόρων πάνω από 3 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η εταιρεία DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ (DECA), αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Hellenic Growth Fund ('Diorama Fund'), ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε την πρώτη επένδυση του Fund, αποκτώντας έναντι περίπου επτά εκατομμυρίων ευρώ (€7 εκατ.) μια στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία Atlas Tapes S.A. 

Τo Diorama Investments Hellenic Growth Fund είναι ένα αναπτυξιακό Fund το οποίο δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο τον Σεπτέμβριο του 2014 με σκοπό τις επενδύσεις, κυρίως μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, σε ελληνικές μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις και σε αυτό συμμετέχει και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Ν. Νανόπουλος,. Οι επενδυτές του Fund είναι διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες καθώς και ελληνικοί και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές. Η διοίκησή του Fund ασκείται από την DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ η οποία αδειοδοτήθηκε για αυτό το σκοπό και ελέγχεται από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

H Atlas Tapes είναι μια δυναμική ελληνική επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών, προϊόντων και άλλων υλικών συσκευασίας.

Με έσοδα €65 εκατ. το 2014, σημαντική κερδοφορία και εξαγωγική δραστηριότητα που ξεπερνάει το 85% των πωλήσεών της, κατάφερε το 2014 να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων της σε περισσότερους από 330 (έναντι 250 το 2013) και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρείες στον κλάδο της. 


Η επένδυση θα επιτρέψει στην Atlas Tapes να διευρύνει την παραγωγική της βάση, να εκσυγχρονίσει με αυτοματισμούς την παραγωγή της, να βελτιστοποιήσει τα κόστη της, κυρίως μέσω μείωσης του ενεργειακού της κόστους και να ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα και τη θέση της στον διεθνή χώρο. 

Ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2015 -σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία- η εταιρεία αναπτύσσεται με ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπερνούν το 10%.

Η συμφωνία των δύο μερών σύμφωνα με πληροφορίες του liberal, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα τοποθέτηση στην εταιρεία σε επόμενη φάση, ενώ το ακριβές ποσοστό της συμμετοχής δεν είναι ανακοινώσιμο λόγω όρων εμπιστευτικότητας που διέπουν την συμφωνία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , η επενδυτική ομάδα του DECA Investments, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με αρκετές εταιρείες οι οποίες πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις επένδυσης του Fund που είναι η εξωστρέφεια, η δυναμική ανάπτυξης, αλλά και η καλή χρηματοοικονομική διάρθρωση.

Οι τομείς ενδιαφέροντος του DECA, από τους οποίους προέρχονται και οι εταιρείες που έχουν μπει στo μικροσκόπιο είναι η παραγωγή (με μεγάλη συμμετοχή), τουρισμός, υπηρεσίες και τεχνολογία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναμένεται αν δεν υπάρξουν έκτακτες συνθήκες εντός του έτους να ανακοινωθούν και νέες συνεργασίες.