Επιβεβαιώνουν τις συζητήσεις συγχώνευσης Orange και Bouygues Telecom

Επιβεβαιώνουν τις συζητήσεις συγχώνευσης Orange και Bouygues Telecom

Σε προκαταρκτικές συζητήσεις για την εξαγορά των τηλεπικοινωνιακών δραστηριοτήτων της Bouygues SA βρίσκεται η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Orange SA, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, επιβεβαιώνοντας νωρίτερα δημοσιεύματα και προσθέτοντας ότι έχουν υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας.

Οι συζητήσεις δεν περιορίζονται από οποιοδήποτε χρονικό ορίζοντα και δεν περιέχουν καμία δέσμευση σε προκαθορισμένο αποτέλεσμα, τονίζει η Orange σε ανακοίνωσή της, ενώ καμία από τις δύο εταιρείες δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο τίμημα μιας συμφωνίας που αν επιτευχθεί θα είναι αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.  

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche, η Orange προετοιμάζει μια προσφορά ύψους 10 δισ. ευρώ για την Bouygues Telecom, εκ των οποίων τα 8 δισ. ευρώ θα είναι σε μετοχές και τα υπόλοιπα 2 δισ. σε μετρητά.

Εάν η Orange αναλάβει τον έλεγχο της Bouygues Telecom, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας που θα προκύψει μπορεί να φτάσει έως και τα 50 δισ. ευρώ. Θα απαιτηθούν και οι κατάλληλες αντιμονοπωλιακές εγκρίσεις καθώς η Orange είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας και η Bouygues Telecom η τρίτη μεγαλύτερη.

Η κεφαλαιοποίηση της Orange ανέρχεται στα περίπου 41 δις. ευρώ, κατατάσσοντάς την τρίτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έπειτα από τη γερμανική Deutsche Telekom AG (76 δισ. ευρώ) και την ισπανική Telefonica SA (54 δισ. ευρώ).