Απάντηση ΟΛΠ στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Απάντηση ΟΛΠ στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Οικονομική αντιδικία ξέσπασε μεταξύ του ΟΛΠ και του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, μετά την απόφαση του τελευταίου να κινήσει νομική διαδικασία δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του Οργανισμού, για μη καταβολή οφειλών από δημοτικά τέλη την περίοδο 1995-1999.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, επικαλούμενος δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, κίνησε διαδικασία δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του ΟΛΠ και ζητεί το ποσό των 6,8 εκατ. ευρώ.

Με σημερινή ανακοίνωση του, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, τονίζει ότι ο Δήμος αυθαίρετα επέβαλε και υπολόγισε την είσπραξη του συγκεκριμένου ποσού για δημοτικά τέλη, πρόστιμα και προσαυξήσεις για τη συγκεκριμένη περίοδο, προσθέτοντας ότι θα ασκηθούν όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα για την άρση της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Ο ΟΛΠ αναφέρει ότι η χερσαία λιμενική ζώνη βρίσκεται εκτός αρμοδιότητας του Δήμου, ενώ οι υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού οργανώνονται και παρέχονται αποκλειστικά από τον Οργανισμό και ως εκ τούτου, ουδεμία πραγματική οφειλή υφίσταται προς το δήμο Κερατσινίου όπως πάγια και αμετάκλητα έχει κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη με σωρεία αποφάσεων που ακυρώνουν όμοιες χρεώσεις.

Προσθέτει ότι παρά το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός, ο Δήμος καταχρηστικά επιχειρεί να εισπράξει αχρεωστήτως το παραπάνω ποσό, εκτελώντας μεμονωμένη απόφαση που δεν έκρινε την ουσία της υπόθεσης, απορρίπτοντας παράλληλα για τυπικούς και μόνον λόγους σχετική προσφυγή του ΟΛΠ κατά του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΛΠ είχε ασκήσει προσφυγή στο Δήμο Κερατσινίου για μία από αυτές τις χρονιές, ενώ το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι ο Οργανισμός θα έπρεπε να έχει ασκήσει ξεχωριστές προσφυγές για τον κάθε χρόνο από το 1995 έως το 1999.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

- Δήμος Κερατσινίου: Ξεκίνησε διαδικασία κατάσχεσης από τραπεζικούς λογαριασμούς του ΟΛΠ