Αντίθετος ο ΟΠΑΠ στην επιβολή τέλους ή φόρου στα παιχνίδια του

Αντίθετος ο ΟΠΑΠ στην επιβολή τέλους ή φόρου στα παιχνίδια του

Αντίθετος στα σενάρια επιβολής τέλους ή όποιου επιπλέον φόρου σε οποιοδήποτε παιχνίδι του είναι ο ΟΠΑΠ. Ο γενικός διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, επισημαίνει ότι τυχούσα επιβολή τέλους ή φόρου στα παιχνίδια της εταιρείας θα επηρεάσει άμεσα την παικτική δραστηριότητα. Θα μειωθούν κατά πολύ οι στήλες που συμπληρώνονται από τους παίκτες και κατά συνέπεια θα πληγούν τα δημοσιονομικά έσοδα, καθώς θα μειωθεί το ποσό που εισπράττει το ελληνικό δημόσιο από τη συμμετοχή του κατά 30% στα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας. Επιπλέον, θα μειωθεί ο εταιρικός φόρος που καταβάλλουν η ΟΠΑΠ και το δίκτυο των πρακτόρων της, καθώς και ο φόρος των νικητών.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των πρακτόρων σχετικά με την επιβολή αυτού του φόρου ή τέλους, ο κ. Χριστοφόρου επισημαίνει ότι είναι δεδομένο ότι οποιοδήποτε τέλος ή φόρος στα παιχνίδια της ΟΠΑΠ θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στο δίκτυο της εταιρείας, το οποίο θα πληγεί σημαντικά. Οι 4.500 πράκτορες, οι οικογένειές τους και περισσότεροι απο 20.000 εργαζόμενοι στα πρακτορεία θα βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντικότατα προβλήματα, καθώς δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα νέα δεδομένα και για τον λόγο αυτό αλλά για πολλούς ακόμη λόγους η ΟΠΑΠ είναι κάθετα αντίθετη με αυτήν την ιδέα.

Ο κ. Χριστοφόρου αναφέρει ότι ο ΟΠΑΠ έχει ενημερώσει την κυβέρνηση για την μη-αποδοτικότητα του τέλους ή του φόρου αυτού, καθώς και για τις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει, ενώ, παράλληλα, έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που θα πλήξουν τον παράνομο τζόγο, που αυτήν τη στιγμή υπολογίζεται στα 6 δισ. ευρώ. Συνεπώς, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τη μάστιγα του παράνομου τζόγου, τα οφέλη του ελληνικού δημοσίου θα είναι πολύ μεγάλα και πιο αποτελεσματικά από το μέτρο που αναφέρεται.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Χριστοφόρου, ο ΟΠΑΠ στη διάρκεια της κρίσης έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Aποτελεί τον μεγαλύτερο φοροδότη στη χώρα μας, αποδίδοντας μόνο για το 2014 570 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα προχώρησε στη διάσωση του ελληνικού ιπποδρόμου, καταβάλλοντας 40 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και μέσω του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας παρέδωσε το πρώτο μέρος ενός μεγάλου έργου που είναι η ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Ταυτόχρονα, υποστηρίζει χιλιάδες παιδιά μέσω του καινοτόμου προγράμματος αθλητικών ακαδημιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ