Ζαχάροβα: Η απάντηση στη Λιθουανία για το Καλίνινγκραντ δεν θα είναι μόνο διπλωματική

Ζαχάροβα: Η απάντηση στη Λιθουανία για το Καλίνινγκραντ δεν θα είναι μόνο διπλωματική

Απειλητικό τόνο κατά της Λιθουανίας επιστράτευσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαρχάροβαότι, αναφέροντας ότι η απάντηση της Μόσχας για τον αποκλεισμό του  Καλίνινγκραντ δεν θα είναι μόνο διπλωματική.

Αναλυτικά, η Ζαχάροβα διαμήνυσε σήμερα Τετάρτη ότι η απάντηση της Μόσχας στη Λιθουανία για την απαγόρευση της διαμετακόμισης εμπορευμάτων που έχει επικυρώσει η ΕΕ στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ δεν θα είναι αποκλειστικά διπλωματική, αλλά θα έχει και πρακτικό χαρακτήρα.

«Ένα από τα βασικά ερωτήματα ήταν σχετικά με το αν η απάντηση θα ήταν αποκλειστικά διπλωματική. Η απάντηση είναι 'όχι'», ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα κατά την εβδομαδιαία ενημέρωσή της.

«Η απάντηση δεν θα είναι διπλωματική, αλλά πρακτική». Η Ζαχάροβα δεν διευκρίνισε τη φύση των μέτρων που σχεδιάζει να λάβει η Μόσχα κατά της Λιθουανίας.

Μεγαλώνει το κόστος διασύνδεσης

Η Λιθουανία έχει προειδοποιήσει πως πρόκειται να απαγορεύσει τη διαμετακόμιση εμπορευμάτων προς τον θύλακα του Καλίνινγκραντ. Η κίνηση θα έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει σημαντικά το κόστος της σύνδεσης με τη Ρωσία και να την αποκόψει ακόμα περισσότερο από την περιοχή.

Η διαμάχη της Μόσχας με το Βίλνιους, το οποίο καλύπτεται από την «ομπρέλα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένεται να απασχολήσει και την επερχόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ.