Wood: Οι ελληνικές τράπεζες θα επιβιώσουν στην κρίση

Wood: Οι ελληνικές τράπεζες θα επιβιώσουν στην κρίση

Μπορεί να υποβαθμίζει τις τιμές-στόχους για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, όμως ο οίκος Wood εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες όχι μόνο θα επιβιώσουν στην κρίση που προκαλεί η πανδημία αλλά θα σημειώσουν και ράλι στη συνέχεια.

Πιο αναλυτικά, η Wood ξεχωρίζει τις μετοχές της Eurobank και της Εθνικής, για τις οποίες δίνει σύσταση «buy» και τιμή-στόχο στα 0,70 ευρώ για την Eurobank, από 1,20 ευρώ προηγουμένως και στα 2,10 ευρώ για την Εθνική, από τα 3,50 προηγουμένως. Για τις μετοχές των Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς δίνει σύσταση «hold» και τιμές-στόχους στα 1 ευρώ και 1,90 ευρώ αντίστοιχα.

Η Wood σημειώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα επιβιώσουν και θα κινηθούν έντονα ανοδικά μετά την κρίση που σημαίνει ότι θα χρειαστεί σημαντική αναθεώρηση των εκτιμήσεων.

Ίσως η πιο σημαντική εκτίμηση της Wood είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν επαρκή αποθέματα κεφαλαίου που σημαίνει ότι θα ξεπεράσουν την κρίση χωρίς να χρειαστούν αυξήσεις κεφαλαίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα «κόκκινα» δάνεια στην Ελλάδα θα αυξηθούν εξαιτίας της πανδημίας κατά 7-8 δισ. ευρώ, ενώ οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αντέξουν πολύ μεγαλύτερη αύξηση των επισφαλειών.

Τέλος, ο οίκος τονίζει την επιτυχία με την οποία κατάφερε η χώρα μας να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της επιδημίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι μακροοικονομικές προοπτικές παραμένουν αβέβαιες για το 2020 και προβλέπει ύφεση 4,3% το 2020 και ανάπτυξη 4,7% το 2021.