Υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ: Δεν βρέθηκαν αποδείξεις νοθείας στις εκλογές

Υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ: Δεν βρέθηκαν αποδείξεις νοθείας στις εκλογές

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαρ ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει βρήκε αποδείξεις νοθείας ικανές να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Οι δηλώσεις του Γουίλιαμ Μπαρ, στενού συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ, έρχονται παρά τους επανειλημμένους ισχυρισμούς του ίδιου ότι υπήρξε νοθεία και κλοπή από πλευράς των Δημοκρατικών ώστε να εκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν στη προεδρία.

Σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο Μπαρ δήλωσε ότι οι δικηγόροι του Υπουργείου και οι πράκτορες του FBI δεν ανακάλυψαν στοιχεία που θα άλλαζαν το αποτέλεσμα των εκλογών.

"Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε αποδείξεις που θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών", δήλωσε ο Μπαρ στο AP.

Λίγο μετά τις εκλογές ο Μπαρ είχε ζητήσει με επιστολή του να ελεγχθούν τυχόν "ουσιαστικές' καταγγελίες για παρατυπίες στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς των ΗΠΑ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να κλείσει τον κύκλο αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος που είχε εξαπολύσει η καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ μετά τις εκλογές με σωρεία προσφύγων και αιτημάτων επανακαταμέτρησης, τα οποία όμως δεν επέφεραν ουσιαστικά αποτελέσματα. Ο δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι είχε κάνει λόγο για ευρεία προσπάθεια νοθείας στις εκλογές  χωρίς όμως ποτέ να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία που να δικαιολογούν τα λεγόμενά του. 

Ο Τραμπ από την πλευρά του την περασμένη Κυριακή σε συνέντευξη του στη Μαρία Μπαρτιρομο στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News δήλωσε "Το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο να το φέρουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Χρειαζομαστε έναν δικαστή που είναι πρόθυμος να ακούσει μια υπόθεση. Ένα Ανώτατο Δικαστήριο που είναι πρόθυμο να λάβει μια πραγματικά μεγάλη απόφαση." 

Ωστόσο πρόσθεσε με νόημα ότι θα συνεχίσει να αμφισβητεί τα εκλογικά αποτελέσματα. "Δεν θα αλλάξω γνώμη σε έξι μήνες", είπε. Ο πρόεδρος αμφισβήτησε επίσης το δικαστικό σύστημα, καθώς όλες οι  απόπειρες της νομικής του ομάδας έχουν απορριφθεί ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων.

"Τι είδους δικαστικό σύστημα είναι αυτό;" Ο Τραμπ αναρωτήθηκε σε ένα σημείο της συνέντευξης, εξηγώντας ότι θα ήθελε να υποβάλει "μια ωραία, μεγάλη, όμορφη αγωγή που μιλάει για αυτό και πολλά άλλα πράγματα με τεράστια απόδειξη".