Υπόθεση Novartis: Επίσπευση της έρευνας για Γεωργιάδη-Αβραμόπουλο ζητά ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας

Υπόθεση Novartis: Επίσπευση της έρευνας για Γεωργιάδη-Αβραμόπουλο ζητά ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας

Την επίσπευση της έρευνας για τη Novartis στο σκέλος που αφορά τυχόν εμπλοκή του πρώην υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον νυν υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ζητά ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης από τους εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο κ. Μπαρδάκης απέστειλε χθες παραγγελία στους εισαγγελικούς λειτουργούς που ασχολούνται με τον φάκελο Novartis με την οποία τονίζει ότι η έρευνα για τα δύο πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί «εντός ευλόγου χρόνου». Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η Οικονομική Εισαγγελία κρίνει ότι ο «εύλογος χρόνος» δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους δύο μήνες, καθώς οι δύο πολιτικοί ερευνώνται επί τέσσερα συνεχή έτη.

Ο επικεφαλής της αποκαλούμενης και «υπερεισαγγελίας» φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αυστηρός στην παραγγελία του, αναφερόμενος σε καθυστέρηση περαίωσης της έρευνας η οποία «δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από την ΕΣΔΑ».

Της παραγγελίας του κ. Μπαρδάκη προηγήθηκε εντολή του, τον περασμένο Ιούλιο, για έγγραφη ενημέρωσή του από τους εισαγγελείς για τις δικονομικές ενέργειες που έχουν προβεί όσον αφορά την υπόθεση, καθώς και χρονοδιάγραμμα για την εξέλιξη και ολοκλήρωση της έρευνας. Η εντολή τού κ. Μπαρδάκη για επίσημη ενημέρωση είχε διαβιβαστεί στους εισαγγελικούς λειτουργούς λίγες μόνο ημέρες μετά από αίτημα του κ. Γεωργιάδη για επίσπευση της έρευνας, όπως δικαιούται από τον νόμο.