ΥΠΕΞ Βρετανίας: Είμαστε ανεξάρτητη δημοκρατία

ΥΠΕΞ Βρετανίας: Είμαστε ανεξάρτητη δημοκρατία

«Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για τις συνομιλίες για το Brexit» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντομίνικ Ράαμπ, καθώς το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες βρίσκονται ενώπιον σημαντικών αποφάσεων για μια ιστορική εμπορική συμφωνία ή για κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις. 

Εντούτοις το Λονδίνο φέρεται να επιμένει στις θέσεις του. «Θέλουμε να αντιμετωπιζόμαστε όπως κάθε άλλη ανεξάρτητη δημοκρατία που σέβεται τον εαυτό της. Εάν η ΕΕ μπορεί να το αποδεχτεί σε πολιτικό επίπεδο, τότε υπάρχει κάθε λόγος να είμαστε αισιόδοξοι (για συμφωνία), αλλά νομίζω ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος», είπε χαρακτηριστικά στο Sky News ο Ράαμπ.

Ο βρετανός διαπραγματευτής Ντέιβιντ Φροστ έφθασε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γύρω στις 11:00  σήμερα κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να αποφανθούν σχετικά με την τύχη της διαπραγμάτευσης για τη σχέση των δύο πλευρών μετά το Brexit.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, οι συνομιλίες της «ύστατης στιγμής» οι οποίες διακόπηκαν αργά την περασμένη νύκτα, επρόκειτο να συνεχισθούν σήμερα το πρωί.