Γ. Βαρουφάκης για Αίγινα : Υπέρβαση καθήκοντος - Η βουλευτική ιδιότητα σε εξαιρεί από τον έλεγχο

Υπέρβαση καθήκοντος - Η βουλευτική ιδιότητα σε εξαιρεί από τον έλεγχο

Για υπέρβαση καθήκοντος εκ μέρους του άνδρα του Λιμενικού που επιχείρησε να τον ελέγξει κατά τη μετάβασή του στη Αίγινα, έκανε λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η βουλευτική ασυλία τον εξαιρεί από «τέτοιου είδους έλεγχο».

«Υπήρξε μια υπέρβαση καθήκοντος από Λιμενικό είναι ξεκάθαρο ότι η βουλευτική ιδιότητα σε εξαιρεί από αυτού του είδους τον έλεγχο, είναι πάρα πολύ απλό», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ.

«Είχα κάθε δικαίωμα σύμφωνα με την ΠΝΠ να μετακινηθώ από το σπίτι μου στη βουλή και πίσω, οποιαδήποτε αμφισβήτηση αυτού του δικαιώματος είναι πλήγμα στον κοινοβουλευτισμό», συμπλήρωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Νωρίτερα ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του είχε επίσης δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν σταμάτησε στον έλεγχο που θέλησε να κάνει στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι ο σάλος που έχει προκληθεί από τη στάση του οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση πετάει λάσπη σε βάρος έχοντας τρομάξει από την ομιλία του την Πέμπτη στη Βουλή, όπου αποκάλυψε, σύμφωνα με τον ίδιο ένα... 5ο Μνημόνιο.