Υπ. Παιδείας: Κλείνουν όλα τα φροντιστήρια για τις επόμενες ημέρες

Υπ. Παιδείας: Κλείνουν όλα τα φροντιστήρια για τις επόμενες ημέρες

Μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας για το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων σε ολόκληρη τη χώρα, για 14 ημέρες, κλείνουν και όλα τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας με δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ τόνισε ότι ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να διατάξει το κλείσιμο φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. 

Μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του Mega η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη επισήμανε ότι «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που είναι δύσκολη, αλλά είμαστε δυνατοί σαν ομάδα και μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».

Ερωτηθείς σχετικά για το θέμα λειτουργίας των φροντιστηρίων σημείωσε ότι «όλο αυτόν τον καιρό αποφασίσαμε να ακολουθούμε πιστά και ευλαβικά τις υποδείξεις και επιταγές των επιστημόνων» και πως όταν η επιτροπή για την προστασία της δημόσιας υγείας αποφασίσει ότι και λόγω της διασποράς, αλλά και και των κρουσμάτων θα ήταν καλύτερο να αναστείλουν τη λειτουργία τους με σκοπό να σταματήσει η διασπορά, «θα λάβουμε και τη σχετική απόφαση».