7ος χρόνος, ημέρα 2181η
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

Υπ. Εργασίας: Καταρρίπτεται ο μύθος ότι ο εργασιακός νόμος δεν δημιουργεί θέσεις μισθωτής εργασίας

Υπ. Εργασίας: Καταρρίπτεται ο μύθος ότι ο εργασιακός νόμος δεν δημιουργεί θέσεις μισθωτής εργασίας

Καταρρίπτεται η μυθολογία των ημερών ότι σχεδόν ο πρόσφατος εργασιακός νόμος εμπόδιζε τις πλατφόρμες να προχωρήσουν στη δημιουργία θέσεων μισθωτής εργασίας, αναφέρει το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας με αφορμή την ανακοίνωση της δημιουργίας 500 θέσεων μισθωτής εργασίας από άλλη διεθνή πλατφόρμα, παραπέμποντας στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

«Οι εξελίξεις αυτές», όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, «καταρρίπτουν τη μυθολογία των ημερών ότι σχεδόν ο πρόσφατος εργασιακός νόμος εμπόδιζε τις πλατφόρμες να προχωρήσουν στη δημιουργία θέσεων μισθωτής εργασίας» και συνεχίζει:

«Πού είναι λοιπόν τα εμπόδια; Πού είναι τα "τεκμήρια" και οι άλλες σαπουνόφουσκες εναντίον των εργαζομένων; Η αλήθεια είναι ότι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα εκδικούνται σκληρά και νωρίτερα απ' όσο θα φανταζόταν κανείς τους πολιτικούς μυθοπλάστες».

Και καταλήγει: «Η Ελλάδα προχωρεί μπροστά με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές. Και οι εργαζόμενοι - ιδιαίτερα των ντελίβερι - έχουν έναν νόμο να τους προστατεύει περισσότερο από τους προηγούμενους, τους δίνει νέα δικαιώματα και τους στηρίζει πιο αποτελεσματικά απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι μυθοπλάστες φυσικά μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με τους μύθους τους!».