Τζ. Μπάιντεν για Τραμπ: Είναι εντελώς βλάκας

Τζ. Μπάιντεν για Τραμπ: Είναι εντελώς βλάκας

Ο Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, χαρακτήρισε τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ «εντελώς βλάκα» για το γεγονός ότι δεν φοράει μάσκα προστασίας προσώπου σε μία σειρά πρόσφατων δημόσιων εκδηλώσεων.

Μιλώντας στο CNN από το σπίτι του στο Ντελαγουερ ο Μπάιντεν είπε "Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να δίνει το παράδειγμα και το μόνο που κάνει είναι να κάνει εντελώς το αντίθετο από ότι συστήνουν οι ειδικοί".

Η απόφαση του Μπάιντεν να φορέσει μάσκα σε μία δημόσια ανοιχτή εκδήλωση την Ημέρα της Μνήμης, κατά την πρώτη δημόσια εμφάνισή του από τον Μάρτιο, βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής του προέδρου Τραμπ, ο οποίος προχώρησε σε επανάληψη της ανάρτησης μιας φωτογραφίας του Μπάιντεν που έκανε ένας δημοσιογράφος του δικτύου Fox News σχολιάζοντας: "Αυτό μπορεί να βοηθήσει να εξηγηθεί γιατί δεν αρέσει στον Τραμπ να φοράει μάσκα δημοσίως." 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει φορέσει μάσκα προστασίας προσώπου μπροστά στις κάμερες σε μια σειρά δημόσιων εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των πρόσφατων εορτασμών για την Ημέρα της Μνήμης στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψής του στην Υψηλάντη, στην πολιτεία Μίσιγκαν, όπου περιηγήθηκε σε εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford, ο ένοικος του Λευκού Οίκου ρωτήθηκε γιατί δεν φόραγε μάσκα, όπως τα στελέχη της εταιρείας που τον ξεναγούσαν κατά την περιήγησή του στην εγκατάσταση.

"Φόραγα μία προηγουμένως. Φόραγα μία εκεί πίσω. Αλλά δεν ήθελα να δώσω στους δημοσιογράφους την ικανοποίηση να το δουν", απάντησε σαρκαστικά ο Αμερικανός πρόεδρος. Λίγο αργότερα, επέδειξε στους δημοσιογράφους τη μάσκα του, χωρίς να τη βάλει. "Μου αρέσει πολύ. Ειλικρινά, νομίζω είμαι πιο ωραίος με τη μάσκα", αστειεύτηκε.

Η άρνηση του Τραμπ να φορέσει προστατευτική μάσκα προκαλεί την αντίδραση της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Η σφυγμομέτρηση του Morning Consult για την ιστοσελίδα Politico αναφέρει ότι το 70% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ της χρήσης μάσκας από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. Εξ αυτών το 82% είναι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών και το 58% είναι ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων. 

Φωτογραφία: AP