Τσελίκ σε Ελλάδα και Κύπρο: «Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο»

Τσελίκ σε Ελλάδα και Κύπρο: «Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο»

«Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Σας ξεπερνάει να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο» προειδοποίησε την Ελλάδα και την Κύπρο ο Τούρκος εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ ο οποίος επιτέθηκε εκ νέου στους διατελέσαντες υπουργούς Αμύνης των δυο χωρών λέγοντας πως «επιλέγονται από τους πιο προβληματικούς τύπους».

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό, ο Τσελίκ δήλωσε: «Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Σας ξεπερνάει να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο».

Παράλληλα, κατηγόρησε τις δυο χώρες ως προς το θέμα της μοιρασιάς των υδρογονανθράκων που επιθυμεί η Τουρκία, ότι δεν τηρούν το λόγο τους και σημείωσε πως «δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Ένας Ελληνοκύπριος υπουργός βγήκε και είπε η Ε.Ε. να δημιουργήσει έναν μόνιμο στόλο απέναντι στην Τουρκία» και τόνισε απευθυνόμενος σε Ελλάδα και Κύπρο «να ξέρετε πως δεν αλλάζει την στάση της Τουρκίας αν κινηθείτε με αυτόν ή τον άλλον».

«Δυστυχώς, οι Ελληνοκύπριοι που μιλούν, αυτοί που είναι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας, επιλέγονται από τους πιο προβληματικούς τύπους που δεν ξέρουν να μιλούν την πολιτική γλώσσα και δεν έχουν την δυνατότητα να καταλάβουν την Τουρκία», υποστήριξε και διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία είναι πάντα πρόθυμη να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επί ίσοις όροις.  «Εμείς κινούμαστε στα πλαίσια του δικαίου και της δικαιοσύνης», ισχυρίστηκε.

Και εν συνεχεία υπογράμμισε: «Αν όμως αναφέρεστε στην χρήση πραγματικής δύναμης, θέλω να σας κάνω μια απλή προειδοποίηση. Δεν κάνεις πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Το να κάνεις πλακά με τον τουρκικό στόλο ξεπερνάει το… μπόι σας».

Ακόμα, σύμφωνα με το anatolu, επιτέθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας ότι «παίζει επικίνδυνο παιχνίδι» στη Λιβύη και τόνισε ότι «η Γαλλία κάνει εγκλήματα στη Λιβύη, οι πράξεις του Μακρόν είναι παράνομες», ανέφερε για να καταλήξει μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος προς τον Γάλλο Πρόεδρο: «Εσύ είσαι ο παραβάτης στη Λιβύη. Επαναλαμβάνεις αυτά που έκανες και στη Ρουάντα».