7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Τσεχία - Κορονοϊός: Πάνω από το 1 ο δείκτης R

Τσεχία - Κορονοϊός: Πάνω από το 1 ο δείκτης R
APimages

Η Τσεχία ανακοίνωσε τη δεύτερη διαδοχική σε εβδομαδιαία βάση αύξηση στα νέα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού και ο ρυθμός αναπαραγωγής "R" αυξήθηκε πάνω από το 1 για πρώτη φορά από τα μέσα Απριλίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία του τσέχικου υπουργείου Υγείας σήμερα.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι τα ημερήσια κρούσματα αυξήθηκαν σε 160 χθες, από 112 την ίδια ημέρα μια εβδομάδα νωρίτερα.

Τα νούμερα είναι πολύ χαμηλότερα από τα περίπου 17.000 ημερήσια κρούσματα που ανακοινώνονταν τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο, ωστόσο, ο αριθμός "R" που δείχνει αν πανδημία ακολουθεί ανοδική ή πτωτική πορεία, είναι τώρα 1,1.

Ο αριθμός των μολύνσεων ανά 100.000 ανθρώπους αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε 7,2 από το χαμηλό επίπεδο των 6,4 την περασμένη Παρασκευή.

Η άνοδος είναι αποτέλεσμα της αύξησης στα κρούσματα στην πρωτεύουσα Πράγα και στις κεντρικές περιοχές της χώρας.

Η κυβέρνηση αναμένεται να συζητήσει την αύξηση των υποχρεωτικών τεστ μετά τον εντοπισμό 120 κρουσμάτων του περισσότερο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που αρχικά εντοπίστηκε στην Ινδία, από τις υγειονομικές αρχές.

Χθες, η κυβέρνηση πρόσθεσε την Τυνησία, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, και τη Ρωσία στον κατάλογο των χωρών προς τις οποίες απαγορεύονται όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Η Τσεχία είναι μια από τις χειρότερα πληγείσες χώρες στην Ευρώπη, έχοντας υποστεί τέσσερα κύματα κρουσμάτων με 30.303 θανάτους.

Η χώρα των 10,7 εκατ. κατοίκων έχει εμβολιάσει πλήρως 3,19 εκατ. ανθρώπους και έχει χρησιμοποιήσει 8,12 εκατ. δόσεις εμβολίων.

Πηγή: Reuters