ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Tribune Publishing: Προκρίνει τη προσφορά εξαγοράς δύο δισ. έναντι της Alden Capital

Tribune Publishing: Προκρίνει τη προσφορά εξαγοράς δύο δισ. έναντι της Alden Capital

Ένας μεγιστάνας από το Μέριλαντ και ένας Ελβετός δισεκατομμυριούχος έχουν υποβάλει προσφορά για την εξαγορά της Tribune  Publishing Co. την οποία ο μιντιακός όμιλος φαίνεται να προτιμά από τη συμφωνία που έχει συνάψει με το hedge fund Alden Global Capital LLC.

Η ειδική επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου της Tribune έχει αποφασίσει ότι τα περίπου 680 εκατομμύρια δολάρια, προσφορά 18,50 δολάρια ανά μετοχή που υποβλήθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας από τον πρόεδρο της Choice Hotels International Inc είναι ανώτερη της προσφοράς της Alden (635 εκατομμύρια δολάρια) η οποία ενδέχεται να χρειαστεί να αυξήσει την προσφορά της ή να κινδυνεύσει να χάσει τη συμφωνία.

Η Alden κατέχει τον όμιλο MediaNews Group που έχει συγκεντρώσει ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 70 ημερήσιων εφημερίδων μέσω μιας σειράς εξαγορών.

Στους τίτλους περιλαμβάνονται οι Baltimore Sun, New York Daily News, Chicago Tribune Denver Post, San Jose Mercury News και St. Paul Pioneer Press. Το hedge fund έχει δεχθεί σκληρή κριτική στον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης για την επιθετική μείωση του κόστους και τις απολύσεις που κάνει στους τίτλους που αποκτά.