ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

Τράπεζα της Αγγλίας: Αμετάβλητα τα επιτόκια - Παραμένει η αβεβαιότητα

Τράπεζα της Αγγλίας: Αμετάβλητα τα επιτόκια - Παραμένει η αβεβαιότητα
Matteo Roma / Shutterstock.com

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) δήλωσε ότι υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης της βρετανικής οικονομίας μετά το πλήγμα που επέφερε η πανδημία, αλλά τόνισε ότι το μέλλον παραμένει αβέβαιο, υπογραμμίζοντας ότι δεν αναμένεται να αλλάξει άμεσα την πολιτική της.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κεντρική τράπεζα διατήρησε το στόχο για τις αγορές τίτλων ύψους 895 δισ. λιρών όπως και το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,1%. Κάτι που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να διοχετεύει περίπου 4,4 δισ. λίρες την εβδομάδα πραγματοποιώντας αγορές ομολόγων. 

«Από την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής, οι εξελίξεις για την βραχυπρόθεσμη οικονομική δραστηριότητα ήταν θετικές, αν και ο βαθμός στον οποίο άλλαξαν τις μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις δεν ήταν σαφής», ανέφερε η BoE.

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα για να επιτύχει τους στόχους της, ενώ επισήμανε ότι μία ταχύτερη χαλάρωση των περιορισμών, ένα επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμών και ο αναπτυξιακός προϋπολογισμός της κυβέρνησης ενδέχεται να αυξήσουν την ταχύτητα της ανάκαμψης.

Πηγή: Reuters