Τουρκικός Τύπος κατά Μακρόν και Μητσοτάκη: «Βρώμικη και ανήθικη συμμαχία»

Τουρκικός Τύπος κατά Μακρόν και Μητσοτάκη: «Βρώμικη και ανήθικη συμμαχία»

Για «βρώμικη» και «ανήθικη» συμμαχία κάνει λόγο σήμερα ο τουρκικός Τύπος, σχολιάζοντας την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη των μελών της MED7 προς την Ελλάδα και την Κύπρο για παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ»  καταγγέλλει την Γαλλία και τον πρόεδρο Μακρόν, πως στόχος του είναι να καταλάβει την Ανατολική Μεσόγειο και πως επιτίθεται στην Τουρκία επειδή μπλοκάρει τα σχέδιά του, περιγράφοντάς τον ως «ανήθικο αποικιοκράτη»,

Η Σαμπάχ χαρακτηρίζει τη Σύνοδο ως "βρώμικη συμμαχία", εναντίον της Τουρκίας επειδή φοβούνται τον Ερντογάν. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο  Εμμανουέλ Μακρόν, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνουν την εχθρότητά τους εναντίον του Ερντογάν, ενώ χαρακτηρίζει το άρθρο του Έλληνα πρωθυπουργού που δημοσιεύτηκε στον ευρωπαϊκό Τύπο ως «σκανδαλώδες» διότι κατηγορεί την Τουρκία για την αναταραχή στην περιοχή.

Η εφημερίδα «Σοζτζού» σημειώνει ότι ο Μακρόν πήγε πολύ μακριά με την αλαζονεία του, προτρέποντας την ΕΕ να λάβει θέση εναντίον της Τουρκίας και η «Ακσάμ» σημειώνει ότι ο Μακρόν απέτυχε να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας στη σύνοδο κορυφής των Med7.