Τον Ιούνιο η ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου

Τον Ιούνιο η ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου

Τον Ιούνιο του 2022 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου μέσω της Εύβοιας, έργο προϋπολογισμού 57 εκατ. ευρώ επισημάνθηκε σε ενημερωτική εκδήλωση για την πρόοδο του έργου που διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου. Συζητήθηκαν, επίσης, οι προϋποθέσεις για την επίτευξη του χρονοδιαγράμματος και ο σημαντικός ρόλος της καλής συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων για την επιτυχή υλοποίηση του έργου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης που συμμετείχε στη συζήτηση, δήλωσε: «Έρχεται η ώρα της Σκιάθου να ενταχθεί στο διασυνδεδεμένο σύστημα τον Ιούνιο του 2022. Η διασύνδεση Σκιάθου-Εύβοιας συμβασιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 και φαίνεται πως ο στόχος για ηλέκτριση της διασύνδεσης εντός 2,5 ετών -ώστε να προλάβουμε την τουριστική περίοδο του 2022- είναι εφικτός. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις αρμόδιες αρχές και τους τοπικούς φορείς για την αγαστή συνεργασία και υποστήριξη καθ' όλη τη διάρκεια υλοποίησης του έργου μας».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε πως «μετά από ταλαιπωρία πολλών ετών εξαιτίας των αυξημένων αναγκών για ηλεκτρική ενέργεια τους θερινούς μήνες αλλά των δυσμενών καιρικών συνθηκών τη χειμερινή περίοδο, οι κάτοικοι και επισκέπτες των νησιών των Σποράδων θα απολαμβάνουν επαρκή και απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση» και προσέθεσε: «Η νέα υποθαλάσσια σύνδεση της Σκιάθου με το Μαντούδι Εύβοιας είναι ένα μεγάλο έργο που επηρεάζει θετικά τη ζωή και την εργασία των κατοίκων των νησιών. Συγχαρητήρια στον ΑΔΜΗΕ και σε όσους έδωσαν το πράσινο φως για την υλοποίηση της διασύνδεσης».

Τέλος, ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας επισήμανε ότι «το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Σκιάθου που ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες, πρόκειται να δημιουργήσει συνθήκες ενεργειακής αυτονομίας και επάρκειας στη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο χειμώνα-καλοκαίρι, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων» ενώ ευχαρίστησε τον ΑΔΜΗΕ «και για την χορηγική υποστήριξη της μελέτης αναστήλωσης του ιστορικού κτιρίου "Μπούρτζι", ύψους 2,1 εκατ. ευρώ, η οποία εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με πόρους του ΕΣΠΑ».