Το παιχνίδι μέσα στο... παιχνίδι της Σίτι με τη Ντόρτμουντ

Το παιχνίδι μέσα στο... παιχνίδι της Σίτι με τη Ντόρτμουντ

Το πρώτο ματς της Μάντσεστερ Σίτι με τη Ντόρτμουντ για τα προημιτελικά του Champions League έχει σέντρα απόψε (22:00, COSMOTE TV SPORT 2). Υπάρχει, όμως, κι ένα άλλο... παιχνίδι μέσα στο ίδιο το παιχνίδι που «διεξάγεται» από την περασμένη Παρασκευή. Το γήπεδο είναι οι αίθουσες Τύπου, οι διαρροές, οι διαψεύσεις στα social media και τα πάντα γύρω από την πιθανή μεταγραφή του στράικερ των Βεστφαλών, Ερλινγκ Χάαλαντ στους «πολίτες» το καλοκαίρι. Το γεγονός πως ο 20χρονος Νορβηγός επιθετικός πήγε στο Μάντσεστερ φορώντας μια γαλάζια τσάντα και γαλάζια μάσκα, περίπου στο χρώμα της φανέλας της Σίτι, ήταν σαν να μπήκε γκολ.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ατζέντης του Χάαλαντ, Μίνο Ραϊόλα, έκανε... τουρνέ ανά την Ευρώπη μιλώντας σε έξι ομάδες: στην Ισπανία συναντήθηκε με τους παράγοντες της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης και εικάζεται πως στην Αγγλία είδε εκείνους της Μάντσεστερ Σίτι, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Λίβερπουλ και της Τσέλσι. Αυτό που έγινε γνωστό στην συνέχεια, σύμφωνα με την αποκάλυψη του καταλανικού ραδιοφώνου RAC1, είναι οι υποτιθέμενες απαιτήσεις της πλευράς του ποδοσφαιριστή: 20 εκατομμύρια ευρώ προμήθεια για τον Ραϊόλα και άλλα τόσα για τον πατέρα του παίκτη, Αλφ – Ινγκε. Ο ίδιος ο Χάαλαντ θέλει 30 εκατομμύρια τον χρόνο «καθαρά». Το συμβόλαιό του θα είναι τουλάχιστον 5ετές. Ο Ραϊόλα διέψευσε τα στοιχεία.

Ολα αυτά χωρίς να υπολογίζεται τί θα ζητήσει η Ντόρτμουντ για να τον πουλήσει. Την στιγμή που ο Ραϊόλα έβλεπε τους διοικούντες των μεγάλων ομάδων, οι Βεστφαλοί διέρρεαν πως για λιγότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ δεν θα μπουν καν στον κόπο να συζητήσουν. Αλλωστε, ο Χάαλαντ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024. Βέβαια, από την επόμενη σεζόν τίθεται σε ισχύ η ρήτρα αποδέσμευσής του που δεν είναι ξεκάθαρη όσον αφορά στο ποσό, αλλά παρουσιάζεται γύρω στα 100 εκατομμύρια. Ο CEO της Ντόρτμουντ, Χανς – Γιόαχιμ Βάτσκε, βλέποντας πως δεν αποκλείεται να γίνει... δημοπρασία το καλοκαίρι, πήρε σκληρή στάση: «δεν πουλάμε». Λογικό. Κρατάει την τιμή του παίκτη ψηλά. Η Ντόρτμουντ, δε, λέει πως μπορεί ν' αντέξει το μισθολογικό κόστος της παρούσας ομάδας ακόμη κι αν δεν εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο επόμενο Champions League.

Την Παρασκευή ο Πεπ Γκουαρδιόλα, προπονητής της Σίτι, εξέπληξε τους πάντες. «Είναι πιο πιθανό αυτή την στιγμή να μην πάρουμε επιθετικό. Τα ποσά που ακούγονται δεν μπορούμε να τα σηκώσουμε ως σύλλογος», δήλωσε αφού ο σύλλογος ανακοίνωσε πως το καλοκαίρι θα φύγει ο Σέρχιο Αγουέρο. Συνέχισε και το Σάββατο: «η Ντόρτμουντ είναι εξαιρετική ομάδα, διαθέτει ποιοτικούς παίκτες και τους παίρνει από νεαρή ηλικία πληρώνοντας πολλά σε προμήθειες τους ατζέντηδές τους». Μίλησε και χθες: «μπορεί στο μέλλον το κλαμπ ν' αποφασίσει να δώσει 100 και εκατομμύρια για έναν ποδοσφαιριστή αν είναι σίγουρο πως πρέπει να επενδύσει σε κάποιον για τα επόμενα πέντε – δέκα χρόνια, αλλά μέχρι στιγμής η Μάντσεστερ Σίτι δεν δίνει τέτοια ποσά».

Να σημειώσουμε, εδώ, πως ο Γκουαρδιόλα έχει κακές σχέσεις με τον Ραϊόλα, από την εποχή που ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έπαιζε υπό τις οδηγίες του Καταλανού τεχνικού στη Μπαρτσελόνα. Οποτε έχει υπάρξει φημολογία για μεταγραφή πελάτη του Ραϊόλα σε ομάδα του Γκουαρδιόλα, ο προπονητής σπεύδει να κλείσει την πόρτα ή ο σύλλογος που εργάζεται στέλνει μήνυμα πως δεν... ισχύει. Τέτοιες κινήσεις έκανε και η Μπάγερν Μονάχου, αλλά και η Σίτι στο παρελθόν. 

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θέλει ή δεν θα επιδιώξει να πάρει τον Χάαλαντ. Ενα παιχνίδι παίζεται αυτή την στιγμή. Η τελευταία ατάκα του Γκουαρδιόλα μοιάζει με μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ενώ ο σύλλογος βγάζει προς τα έξω πως πλέον δεν είναι προτεραιότητα η απόκτηση του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και δεν έχει ανανεώσει με τη Μπαρτσελόνα. Οπως επίσης και την ενόχλησή του που κάθε φορά που συνδέεται με κάποιον παίκτη θεωρείται δεδομένο από όλη την ποδοσφαιρική βιομηχανία πως θα δώσει μίνιμουμ 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η Σίτι ποντάρει σε δύο σημεία: στο να πειστεί ο 20χρονος στράικερ πως εκεί θα έχει την καλύτερη δυνατή εξέλιξη και με τον Γκουαρδιόλα θα βελτιωθεί ως ποδοσφαιριστής και στην επιρροή που έχει ο πατέρας του στην λήψη των αποφάσεων. Ο Αλφ – Ινγκε Χάαλαντ φόρεσε τη φανέλα του κλαμπ για τρία χρόνια. Στις διαπραγματεύσεις με τη Ντόρτμουντ πέραν του όποιου ποσού προτείνει, αναμένεται να συμπεριλάβει ως... έξτρα το ποσοστό που έχει να εισπράξει από πιθανή πώληση του έτερου σταρ της ομάδας, Τζέιντον Σάντσο – τον οποίο η γερμανική ομάδα πήρε από την Σίτι δίνοντας μεγάλη προμήθεια στον ατζέντη του Αγγλου μεσοεπιθετικού. Το ποσό πλησιάζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.