Περιοδεία του Ραϊόλα στην Ευρώπη για τη νέα ομάδα του Χάαλαντ

Περιοδεία του Ραϊόλα στην Ευρώπη για τη νέα ομάδα του Χάαλαντ

Θα αρκούσε απλώς να «κουνήσει το δαχτυλάκι» του και οι παράγοντες από θα έκαναν ουρά έξω από το γήπεδο και τα γραφεία της Ντόρτμουντ. Ο Ερλινγκ Χάαλαντ, όμως, και κυρίως ο πατέρας του και ο «σεσημασμένος» ατζέντης του, δεν έχουν όρεξη ούτε να περιμένουν ούτε να τηρήσουν παθητική στάση. Ο παλαίμαχος παίκτης της Λιντς, Αλφ Ινγκε Χάαλαντ και ο διάσημος εκπρόσωπος παικτών, Μίνο Ραϊόλα, άρχισαν ένα... tour στην Ευρώπη, για να επιλέξουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του 20χρονου στράικερ.

Για τον νεαρό Νορβηγό, ο οποίος έχει σκοράρει 48 γκολ στα πρώτα 48 παιχνίδια στη Μπουντεσλίγκα, σημασία έχει προφανώς το «ποδοσφαιρικό ταξίδι» του. Για τον πατέρα και τον ατζέντη του, ωστόσο, μετρά και ο (νέος) προορισμός. Ο Αλφ Ινγκε Χάαλαντ και ο Ραϊόλα βρέθηκαν την Πέμπτη (1/4) στην Ισπανία και μετά το πέρασμα από τη Βαρκελώνη, για συζητήσεις με τη Μπαρτσελόνα, έφτασαν στη Μαδρίτη για να μιλήσουν και με τη διοίκηση της Ρεάλ.

Την επομένη, οι δύο άντρες ταξίδεψαν στην Αγγλία για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, που φέρονται να έχουν μικρό προβάδισμα, αλλά και τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, που ζήτησαν... ακρόαση. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ESPN, πάντως, αν ο Χάαλαντ επιλέξει την Ιβηρική, προτιμά τη Ρεάλ. Στην ισπανική πρωτεύουσα μαθαίνουν ότι θα έχει και μία επιπλέον απαίτηση.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Onda Cera», επιθυμεί ταυτόχρονα και την επιστροφή του συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην Εθνική, Μάρτιν Οντεγκααρντ, που αγωνίζεται ως δανεικός στην Αρσεναλ. Την προσθήκη του Χάαλαντ επιθυμεί διακαώς και νέος πρόεδρος της «Μπάρτσα», Τζουάν Λαπόρτα, ο οποίος θέλει μία «ηχηρή» μετεγγραφή για την έναρξη της δεύτερης θητείας του στους «μπλαουγκράνα», αλλά κι έναν παράγοντα πίεσης για την παραμονή του Λιονέλ Μέσι.

Για την ώρα, η Ντόρτμουντ διαψεύδει πως ο παίκτης είναι προς παραχώρηση. Η γερμανική ομάδα τον απέκτησε τον Δεκέμβριο του 2019 από τη Σάλτσμπουργκ αντί 22,5 εκατομμυρίων ευρώ, το συμβόλαιό του λήγει το 2024 και η ρήτρα που έχει οριστεί αγγίζει τα 75 εκατ. αλλά ενεργοποιείται το καλοκαίρι του 2022. Η πλευρά του Ραϊόλα, πάντως, «διαρρέει» στον Τύπο πως η Μπορούσια θα δεχθεί να τον αποχωριστεί για ένα ποσό κοντά στα 150 εκατ. ευρώ.

Η «περιοδεία» των Αλφ Ινγκε Χάαλαντ και Μίνο Ραϊόλα, που θυμίζει τον τρόπο που διαχειρίζονται την ελεύθερη «αγορά» οι σταρ του ΝΒΑ, με επισκέψεις στις πόλεις των ομάδων που ενδιαφέρονται, αναμένεται να έχει και «δευτερολογία» από τους ενδιαφερόμενους συλλόγους, τις επόμενες εβδομάδες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως ο Ραϊόλα θα απαιτήσει και μία προμήθεια που με τα μπόνους μετεγγραφής μπορεί να φτάσει τα 40 εκατ.! Και επιμένει αρχικά ότι δεν βάζει σε πλειστηριασμό τον Χάαλαντ, αλλά θέλει να διαπιστώσει την προσέγγιση και τις προοπτικές που προσφέρει κάθε ομάδα στον πελάτη του.