Ο Μάρτιν Οντεγκααρντ είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος του Ολυμπιακού

Ο Μάρτιν Οντεγκααρντ είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος του Ολυμπιακού

Ο Μίκελ Αρτέτα ήταν κατηγορηματικός όταν ρωτήθηκε αν η Αρσεναλ έχει «σφραγίσει» την πρόκριση της στα προημιτελικά του Europa League εις βάρος του Ολυμπιακού. Παρά το 3-1 του πρώτου ματς, ο Ισπανός τεχνικός των «κανονιέρηδων» εκτιμά πως η ομάδα του έχει ν' αντιμετωπίσει μια δύσκολη αντίπαλο απόψε στο «Εμιρεϊτς» (19:55, COSMOTE TV SPORT 2).

«Σαφώς και όχι. Από όσα έχω δει από τον Ολυμπιακό και το πόσα ματς έχουν νικήσει στα τελευταία λεπτά και η πίστη που έχουν σ' αυτή την ομάδα, θα είναι δύσκολο παιχνίδι και θα επιχειρήσουν να μας πιέσουν. Τίποτα δεν έχει κριθεί», είπε ο Ισπανός τεχνικός και πρόσθεσε πως η ομάδα του καλά θα κάνει να είναι προσεκτική με όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού και κυρίως με τον Γιουσέφ Ελ – Αραμπί.

Από τη μεριά του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, υποστήριξε: «έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές δυσκολίες. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι σε φυσική κατάσταση, ψυχολογία. Είμαστε εδώ για να τα δώσουμε όλα, όπως κάνουμε κάθε φορά. Με την ίδια νοοτροπία, παρόλο που η κατάσταση είναι σε βάρος μας από το πρώτο ματς. Σας θυμίζω την περσινή ιστορία που όλος ο κόσμος πίστευε ότι είχαμε αποκλειστεί με την ήττα στο πρώτο ματς. Εμείς όμως το πιστεύαμε και προσπαθήσαμε και το πετύχαμε. Σίγουρα φέτος είναι πιο δύσκολα αφού πρέπει να βάλουμε τρία γκολ, όμως όλα είναι πιθανά και φέτος. Κι εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Με τους μεν και τους δε να θεωρούν πως το εισιτήριο για την επόμενη φάση δεν έχει κάτοχο, αναδύεται η φιγούρα του Μάρτιν Οντεγκααρντ. Ο Νορβηγός μέσος έχει βοηθήσει την Αρσεναλ ν' αλλάξει φυσιογνωμία από τις 27 Ιανουαρίου που τον απέκτησε από τη Ρεάλ Μαδρίτης με δανεισμό ως το τέλος της σεζόν. Στα 22 του ο κεντρικός χαφ είναι ο μόνος «κανονιέρης» που μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό ενός αγώνα με αποτελεσματικότητα. Οι υπόλοιποι παίκτες στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση της Αρσεναλ είναι περισσότερο «σπεσιαλίστες» στο ανοιχτό γήπεδο και στο να τιμωρούν στην αντεπίθεση.

Κι αυτό που θα επιδιώξει η Αρσεναλ είναι να επιβάλλει το τέμπο του αγώνα με τον Αρτέτα να περιμένει από τον Ολυμπιακό να πιέσει. Ο Οντεγκααρντ είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης των «κανονιέρηδων» στο αποψινό ματς από αυτή την οπτική γωνία. Ο χρόνος που του πήρε να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον και ν' αναλάβει ευθύνες εντυπωσίασε τον προπονητή του. «Το ελπίζαμε να συμβεί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, πρέπει να δεις τον παίκτη στη δράση και στην καθημερινότητα. Νομίζω ότι όλοι έχουμε εντυπωσιαστεί με το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε και με τη θέλησή που δείχνει στο προπονητικό κέντρο. Βελτιώνεται συνεχώς και η κατανόηση του τί θέλουμε από εκείνον είναι εξαιρετική. Αν γίνει και περισσότερο καθοριστικός στο σκοράρισμα τότε θα μιλάμε για έναν πραγματικά ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή», δήλωσε ο Ισπανός.

Με τον Ολυμπιακό την περασμένη Πέμπτη και με την Τότεναμ την Κυριακή βρήκε δίχτυα, ο αρχηγός της εθνικής Νορβηγίας. Κι αυτομάτως άνοιξε η κουβέντα για το τί πρέπει να κάνει η Αρσεναλ για να τον αποκτήσει μόνιμα από τη «βασίλισσα». Ο Οντεγκααρντ ήταν μια ευκαιρία της αγοράς και μάλιστα της τελευταίας στιγμής. Ηθελε να φύγει αφού ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν τον υπολόγιζε και η διοίκηση εκμεταλλεύτηκε την συγκυρία για να μειώσει κι άλλο τα έξοδά της. Ωστόσο, ήταν αντίθετη στην πώλησή του. Πέραν του ότι πιστεύει πως ίσως με άλλον τεχνικό ή παίρνοντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε άλλη ομάδα θα μπορούσε να γίνει χρήσιμος και να διαδεχθεί τον Τόνι Κρόοζ ή τον Λούκα Μόντριτς, τους ενδιαφέρει και η επιρροή που θα μπορούσε να έχει στον συμπατριώτη του Ερλινγκ Χάαλαντ.

Το καλοκαίρι ο δανεισμός του ολοκληρώνεται. Ο Αρτέτα ήδη έχει στείλει τα μηνύματά του προς τη διοίκηση της Αρσεναλ πως πρέπει να γίνει ότι είναι απαραίτητο για να τον πάρουν και αναμένονται συζητήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης επί του θέματος. Βέβαια, πολλά θα εξαρτηθούν από το αν οι προπονητές στις δύο ομάδες θα είναι οι ίδιοι, αλλά και ποια θα είναι η επιθυμία του Οντεγκααρντ που έχει συμβόλαιο με τους «μπλάνκος» ως το 2023.