7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Το Κρεμλίνο ελπίζει να μην επιβληθούν κυρώσεις σε Ρώσους επιχειρηματίες

Το Κρεμλίνο ελπίζει να μην επιβληθούν κυρώσεις σε Ρώσους επιχειρηματίες

Το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα την ελπίδα να μην γίνουν πραγματικότητα οι «παράλογες» προτροπές, να επιβληθούν κυρώσεις σε Ρώσους επιχειρηματίες, τονίζοντας παράλληλα ότι λαμβάνει υπόψιν την απειλή της επιβολής νέων κυρώσεων και υπό αυτή την οπτική μελετάει διάφορα σενάρια για να προστατέψει τα συμφέροντα της Ρωσίας, των πολιτών και επιχειρηματιών της.

Την σχετική δήλωσε έκανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ και η Βρετανία εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θεωρώντας ότι κάνει χρήση χημικών όπλων κατά των πολιτικών της αντιπάλων. Είπε μάλιστα ότι η Μόσχα παρακολουθεί και καταγράφει λεπτομερώς τις πληροφορίες για το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων, οι οποίες όμως όπως είπε βρίσκονται προς το παρόν ως δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Απαντώντας στο ερώτημα αν η Μόσχα, σε περίπτωση επιβολής νέων κυρώσεων κατά των Ρώσων επιχειρηματιών, θα λάβει αντίμετρα κατά Αμερικανών επιχειρηματιών, ο Πεσκόφ είπε ότι «ακόμη κανείς δεν επέβαλε κυρώσεις κατά Ρώσων επιχειρηματιών» προσθέτοντας ότι «παρ' όλα αυτά ελπίζουμε ότι παρόμοιες παράλογες προτροπές θα μείνουν στις σελίδες των μέσων ενημέρωσης και δεν θα βρουν ζωογόνο έδαφος στην αμερικανική κυβέρνηση, στο κατεστημένο». Προέτρεψε μάλιστα τους δημοσιογράφους λέγοντας «ας μην κάνουμε υποθέσεις, ας περιμένουμε και θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ