ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2019η
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

Το Ιράν ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμών

Το Ιράν ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμών

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η κρατική τηλεόραση του Ιράν, στη χώρα ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού καθώς η χώρα έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στη Μέση και Εγγύς Ανατολή από την πανδημία.

«Ξεκινάμε τον εθνικό εμβολιασμό κατά της Covid-19», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην τελετή που οργανώθηκε σε νοσοκομείο της Τεχεράνης. Πριν την έναρξη των εμβολιασμών ο Ροχανί απέτισε φόρο τιμής «στη μνήμη των μαρτύρων, υπέρμαχων της υγείας», αναφερόμενος στα δεκάδες μέλη του υγειονομικού προσωπικού του Ιράν που μολύνθηκαν και πέθαναν από τη Covid.

Οι πρώτες δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V έφτασαν στην Τεχεράνη την Πέμπτη και δύο άλλες παρτίδες αναμένονται στις 18 και 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους.

Συνολικά στο Ιράν έχουν μολυνθεί από κορονοϊό περισσότερο από 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι (σε σύνολο 80 εκατομμυρίων κατοίκων) και έχουν πεθάνει περισσότεροι από 58.500, βάσει των στοιχείων του υπουργείου Υγείας.

Σήμερα «θα εμβολιαστούν γιατροί και νοσηλευτές», επεσήμανε ο Ιρανός υπουργός Υγείας Σαΐντ Ναμακί, ενώ πρόσθεσε ότι οι «πολίτες άνω των 65 ετών και όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα λάβουν κατά προτεραιότητα τις πρώτες δόσεις των εμβολίων».

Εκτός από το Sputnik V, το Ιράν θα λάβει από την AstraZeneca «τον Φεβρουάριο 4,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της μέσω του μηχανισμού COVAX».


 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ