Το Instagram έκλεισε τον λογαριασμό του αντιεμβολιαστή Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

Το Instagram έκλεισε τον λογαριασμό του αντιεμβολιαστή Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

Το Instagram ανακοίνωσε ότι έκλεισε τον λογαριασμό του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ενός από τους πιο γνωστούς αντιεμβολιαστές παγκοσμίως, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει και σε εκστρατείες κατά της μάσκας και κατά των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Το Facebook επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι είχε καταργήσει το προφίλ του Κένεντι Τζούνιορ στο Instagram, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση και για τον λογαριασμό του στην πλέον γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο γιος του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ρομπέρτ Κένεντι, είχε διατυπώσει τον Δεκέμβριο πλήρως αβάσιμους ισχυρισμούς για την ασφάλεια των εμβολίων mRNA όπως αυτό της Pfizer και της Moderna.

Ο Κένεντι Τζούνιορ είχε κατηγορήσει τον Απρίλιο του 2020 τον Μπιλ Γκέιτς πως προσπαθεί με όχημα τη φιλανθρωπία και τα ιδρύματα τα οποία εκείνος ελέγχει, και με «ασπίδα τα εμβόλια», «να εξουσιάσει τον κόσμο»... Ο Κένεντι είχε δημοσιεύσει στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία της γνωστής ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο «Kill Bill», παραφράζοντας τον τίτλο σε «Kill Bill Gates»...