Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, 10:49

-A +A

Το Grand Princess έλαβε την άδεια να ελλιμενισθεί στο Όκλαντ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, 10:49
Το Grand Princess έλαβε την άδεια να ελλιμενισθεί στο Όκλαντ
-A +A

Το αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο Grand Princess, που βρισκόταν ανοικτά του Σαν Φρανσίσκο και επί του οποίου έχουν εντοπισθεί 21 κρούσματα του νέου κορονοϊού, έλαβε άδεια να ελλιμενισθεί στο Όκλαντ, στη βόρεια Καλιφόρνια, ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, το βράδυ η εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο.

Οι επιβάτες με τα πιο σοβαρά συμπτώματα «οι οποίοι χρειάζονται εντατική ιατρική θεραπεία και νοσηλεία», θα αρχίσουν να αποβιβάζονται αύριο, Δευτέρα, πρόσθεσε η εταιρεία Princess Cruises, υπογραμμίζοντας πως το αρχικό σχέδιο αποβίβασης αναβλήθηκε από σήμερα για αύριο, Δευτέρα, από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγxoυ και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

«Οι επιβάτες που είναι κάτοικοι Καλιφόρνιας θα μεταβούν σ' ένα ομοσπονδιακό κέντρο για τεστ, ενώ όσοι δεν είναι κάτοικοι Καλιφόρνιας θα κατευθυνθούν προς ομοσπονδιακά ιδρύματα σε άλλες Πολιτείες», ανέφερε η εταιρεία.

Το πλήρωμα θα τεθεί σε καραντίνα και η περίθαλψή του θα γίνει επί του Grand Princess, πρόσθεσε η επιχείρηση.

Το πλοίο έχει 3.533 επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Από τους 2.422 επιβάτες, 2.016 είναι Αμερικανοί, εκ των οποίων οι 938 από την Καλιφόρνια. Συνολικά 54 εθνικότητες είναι παρούσες στο πλοίο αυτό, σύμφωνα με την πρόεδρο της εταιρείας Princess Cruises, την Τζαν Σουόρτς.

Από πλευρά της, η εφημερίδα Mercury News του Σαν Χοσέ ανέφερε πως ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ έδωσε τελικά την άδεια για την αποβίβαση των 3.533 επιβατών και μελών του πληρώματος του Grand Princess.

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, τα πιο έντονα κρούσματα της covid-19 πρόκειται να μεταφερθούν σ' ένα στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι αναλύσεις που έγιναν πάνω στο πλοίο αποκάλυψαν 21 κρούσματα μόλυνσης --19 μελών του πληρώματος και δύο επιβατών-- στα 45 πρόσωπα που ελέγχθηκαν.

Σύμφωνα με τη Mercury News, η κυβέρνηση δημιούργησε ένα επιχειρησιακό διοικητικό κέντρο στο Συνεδριακό Κέντρο Μάριοτ του Όκλαντ που θα φέρει σε πέρας ολόκληρη την επιχείρηση της αποβίβασης των επιβατών και των μελών του πληρώματος του Grand Princess.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα