To ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώνουν οι επιβάτες πλοίων

To ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώνουν οι επιβάτες πλοίων

Το ειδικό ερωτηματολόγιο που θα πρέπει να συμπληρώνουν πριν την επιβίβασή τους οι επιβάτες των πλοίων για ταξίδια άνω των 30 λεπτών, δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων του κορονοϊού.

Τα ερωτηματολόγια αυτά μπορούν να προμηθευτούν είτε στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, είτε στις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, είτε μπορούν να τα κατεβάσουν όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι επιβάτες παρουσιάζουν συμπτώματα κορωνοϊού, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή με τον ιό, με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται στο ερωτηματολόγιο, τις τελευταίες 14 ημέρες δεν θα τους επιτρέπεται η επιβίβαση.

Ανάλογο ερωτηματολόγιο θα πρέπει να συμπληρώνουν αντίστοιχα τόσο οι επιβάτες, όσο και τα μέλη του πληρώματος, των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια σε διεθνείς γραμμές (Ελλάδας – Ιταλίας).

Τέλος, ο υπουργείο Ναυτιλίας τονίζει ότι το ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής του σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων(GDPR).