Την Τετάρτη η κεντρική εκδήλωση της ελληνικής Προεδρίας
Συμβούλιο της Ευρώπης

Την Τετάρτη η κεντρική εκδήλωση της ελληνικής Προεδρίας

Στον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Ολυμπίου Διός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουλίου, και ώρα 20:15, η κεντρική εκδήλωση της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.Με αφορμή την ανάληψη από τη χώρα μας της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα απευθύνει ομιλία.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, υπό την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Βαρβιτσιώτη, η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος των ποικίλων πολιτιστικών δράσεων της εξάμηνης ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα λάβουν χώρα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις αυτές, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, έχουν ως στόχο να αναδείξουν την πολιτιστική διάσταση της ελληνικής Προεδρίας, η οποία έχει ως κεντρικό θέμα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας την εποχή της πανδημίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ο χώρος αυτός επελέγη γιατί συμβολίζει το διαχρονικό ιερό τόπο της πανανθρώπινης κοινωνίας και την πάλη για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της προστασίας των ανθρώπινων ελευθεριών, ακόμα και σε εποχές περιβαλλοντικών και υγειονομικών προκλήσεων -από το λοιμό των Αθηνών μέχρι την πανδημία COVID19 σήμερα.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει πρόγραμμα κλασσικής μουσικής με διακεκριμένους Έλληνες ερμηνευτές.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 και μέσω livestream από την επίσημη ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης