7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Την άρση της ασυλίας του Κ. Μπογδάνου αποφάσισε η Βουλή

Την άρση της ασυλίας του Κ. Μπογδάνου αποφάσισε η Βουλή
Eurokinissi

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση η Θωμαρίτα Καλδάρα, γραμματέας του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκου Μπόλαρη.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 238 βουλευτές. Υπέρ της άρσης ψήφισαν 237 και ένας κατά.

Η συκοφαντική δυσφήμηση αφορά δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα που κατείχε ο Κ. Μπογδάνος, πριν την είσοδό του στην Βουλή.

Το επίμαχο δημοσίευμα με τίτλο «η ημίγυμνη γραμματέας του υφυπουργού» σχολίαζε τις φωτογραφίες που διατηρούσε στα social media η Θ. Καλδάρα.

Να ψηφίσουν υπέρ της άρσης κάλεσε τους βουλευτές ο Κ. Μπογδάνος

 


Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και κάλεσε την εθνική αντιπροσωπεία να ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του ώστε να αποδείξει την αθωότητά του στην τακτική δικαιοσύνη.

Αναλυτικά, ο βουλευτής Α΄ Αθήνας με την ΝΔ ανέφερε: «Πριν από κάποια χρόνια μια κυρία που διορίστηκε γραμματέας υφυπουργού σε υπουργείο ύψιστης σημασίας θεώρησε σκόπιμο να διατηρεί στα social media το προφίλ της με ημίγυμνες φωτογραφίες. Ημίγυμνος στο λεξιλόγιο σημαίνει σχεδόν γυμνός. Εκείνη την περίοδο ήμουν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας Mea Culpa που έπαιξε το δημοσίευμα με τίτλο «η ημίγυμνη γραμματέας του υφυπουργού» και στην συνέχεια το κείμενο αναδημοσιεύτηκε σε πολλά site.

Η συγκεκριμένη κυρία λοιπόν μήνυσε όλους τους ιδιοκτήτες των site που δημοσίευσαν το θέμα μεταξύ των οποίων και εμένα. Κατέθεσε την μήνυση πέντε ημέρες πριν τις εκλογές. Αυτό θα πει ότι βρίσκομαι ενώπιον σας μετά από μια κίνηση που θεωρώ ότι έγινε με σκοπιμότητα. Ο κανονισμός είναι σαφής και το Σύνταγμα επίσης. Από την στιγμή που η νομική ενέργεια έγινε πριν την εκλογή στο βουλευτικό αξίωμα η επιτροπή προτείνει την άρση της ασυλίας του βουλευτή.

Παρά το γεγονός ότι η μήνυση έχει μπει στο αρχείο της εισαγγελέως χαρακτηρισμένη οριακά ως αστεία, εγώ σας ζητώ να ψηφίσετε υπέρ της άρσης ασυλίας μου. Λυπάμαι που ταλαιπωρούμαστε για μια πολιτική σκοπιμότητα. Όμως θα ήθελα να ψηφίσετε υπέρ της άρσης ασυλίας μου ώστε να αντιμετωπίσω την εν λόγω κυρία στην ελληνική δικαιοσύνη.

Έχω δικαιωθεί σε όλες τις άλλες υποθέσεις, το ίδιο θα συμβεί και τώρα και σας ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να αντιμετωπίσω την γελοία κατηγορία ώστε στην συνέχεια και εγώ να ασκήσω όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να αποζημιωθώ για την απόπειρα διασυρμού μου».