Τηλεδιάσκεψη Κ. Σκρέκα με Ισραηλινό ομόλογό του για  East Med και EuroAsia

Τηλεδιάσκεψη Κ. Σκρέκα με Ισραηλινό ομόλογό του για East Med και EuroAsia

Το έντονο ενδιαφέρον και η στήριξη Ελλάδας και Ισραήλ στον αγωγό φυσικού αερίου East Med και την ηλεκτρική διασύνδεση EuroAsia, επιβεβαιώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, με τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, Yuval Steinitz.

Πρόκειται, όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, για έργα που θα αποτελέσουν στρατηγική ενεργειακή σύζευξη μεταξύ της Ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης.

Οι κ. Σκρέκας και Steinitz αναφέρθηκαν στις άριστες διμερείς σχέσεις και στην στενή συνεργασία των δύο κυβερνήσεων στο πλαίσιο του τριμερούς σχήματος Ελλάδας-Κύπρου- Ισραήλ, καθώς και της συνεργασίας 3+1 με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.

Στις 28 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί πολυμερής τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Ενέργειας χωρών της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης (Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρος, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία και Ουγγαρία), προκειμένου να εξεταστούν δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των χωρών αυτών στον τομέα της ενέργειας.

Η τηλεδιάσκεψη στις 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί με κοινή πρωτοβουλία των υπουργών Ενέργειας Ελλάδας και Ισραήλ, Κώστα Σκρέκα και Yuval Steinitz.