Τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου ξεκινά η δίκη Τραμπ στη Γερουσία
ΗΠΑ

Τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου ξεκινά η δίκη Τραμπ στη Γερουσία

Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία θα αρχίσει να διεξάγεται την εβδομάδα της 8ης Φεβρουαρίου, μετά την επίσημη υποβολή του κατηγορητηρίου την επόμενη εβδομάδα, γνωστοποίησε χθες Παρασκευή ο πρόεδρος του σώματος αυτού του αμερικανικού Κογκρέσου, ο Δημοκρατικός Τσακ Σούμερ.

Στην πράξη, αυτό σηματοδοτεί αναβολή της δίκης για δύο εβδομάδες. Μέχρι και χτες υπόψιν, αναμενόταν να αρχίσει τη Δευτέρα.

"Αφού συνταχθούν οι φάκελοι, τα μέρη θα αρχίσουν τις αγορεύσεις τους" τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ενημέρωσε ο κ. Σούμερ τους συναδέλφους του.

Σημειώνεται πως ο προγραμματισμός αυτός θα επιτρέψει στην αμερικανική άνω Βουλή να επιβεβαιώσει τους διορισμούς των μελών της κυβέρνησης του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν και πιθανόν να καταπιαστεί με το σχέδιο στήριξης της οικονομίας για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορονοϊού.

"Η εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο που υποκινήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ" είναι κάτι "που κανένας μας δεν θα ξεχάσει ποτέ", επισήμανε ο Τσακ Σούμερ. "Όλοι μας θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας από το απαίσιο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας μας, αλλά η επούλωση και η ενότητα θα έρθουν μόνο αφού αποκατασταθεί η αλήθεια και υπάρξει λογοδοσία και αυτός είναι ο σκοπός της δίκης" του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας.