ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και για τους άνω των 65

Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και για τους άνω των 65

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους ότι το εμβόλιο της AstraZeneca θα χρησιμοποιείται στο εξής για όλες τις ηλικίες, και όχι μόνο για τους έως 65 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προηγηθεί η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι όποιες αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών θα λάβουν χώρα πιθανότατα από τέλη Μαρτίου, καθώς ήδη υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες προγραμματισμένα ραντεβού. 

Σημειώνεται ότι αναμένουμε στη χώρα μας πάνω από 1 εκατ. δόσεις από τη Pfizer τον Απρίλιο, 400.000 δόσεις από το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson επίσης τον Απρίλιο, εφόσον εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Βάσει των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων, αναμένεται σύντομα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εισηγηθεί και για τις ηλικίες 65 και άνω στην Ελλάδα τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, δήλωσαν τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.