Τι αλλάζει σε βαθμούς 4μήνου και απουσίες για Γυμνάσια - Λύκεια

Τι αλλάζει σε βαθμούς 4μήνου και απουσίες για Γυμνάσια - Λύκεια

Νέα εγκύκλιο για τα σχολεία, η οποία ρυθμίζει τα ζητήματα των απουσιών και της βαθμολόγησης μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο, οι απουσίες θα καταχωρηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ τετραμήνου.

Επίσης, για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο διδάχθηκε λιγότερο από δέκα ώρες, μπορεί να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών.

Όσον αφορά τις απουσίες, το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην περίοδο της τηλεκπαίδευσης και με την εγκύκλιο δεσμεύεται πως το ζήτημα των απουσιών θα επανεξεταστεί.

Η νέα εγκύκλιος για τα σχολεία, που υπογράφεται από την υφυπουργό Ζέττα Μακρή, έρχεται μετά τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών για τον υπολογισμό των απουσιών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι πολλοί μαθητές έχασαν μαθήματα λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα επιστρέψουν στα θρανία την 1η Φεβρουαρίου για δια ζώσης μαθήματα, με μια σειρά νέων μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Δείτε την εγκύκλιο

pdf