Θωρακισμένο όχημα και drones στέλνει η Αυστρία στον Έβρο

Θωρακισμένο όχημα και drones στέλνει η Αυστρία στον Έβρο

Προσωπικό, drones και ένα θωρακισμένο όχημα της ομάδας Cobra στέλνει η Αυστρία στα σύνορα του Έβρου συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην προστασία των συνόρων της Ελλάδας. που όπως τόνισε ο Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτς, είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Στηλιτεύοντας τη στάση της Τουρκίας και επισημαίνοντας πως η τακτική της χρησιμοποίησης των μεταναστών βρίσκει αντίθετη τη χώρα του και την ΕΕ, ο αυστριακός καγκελάριος ανακοίνωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη συμμετοχή της χώρας του στην προσπάθεια φύλαξης των συνόρων από την είσοδο μεταναστών.

«Ο κ. Ερντογάν κάνει κατάχρηση των προσφύγων, των μεταναστών που ζουν εδώ και χρόνια στην Τουρκία, τους εκμεταλλεύεται και τους χρησιμοποιεί ως όπλο κατά της ΕΕ. Είμαι ευγνώμων που η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση προστατεύει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα», ανέφερε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, ο κ. Κουρτς ευχαρίστησε τον έλληνα πρωθυπουργό «για τις προσπάθειες που έχετε κάνει ώστε να κάνετε την Ελλάδα ελκυστική και πάλι για επενδύσεις, να προωθήσετε την ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα έχει φτάσει σε καλό επίπεδο».

Στο πλαίσιο αυτό, πέραν της χρηματικής ενίσχυσης μέσω του ταμείου της ΕΕ, η Αυστρία θα στείλει στον Έβρο προσωπικό, drones και το τεθωρακισμένο όχημα το οποίο θα ενταχθεί στις περιπολίες και θα συνδράμει το έργο των αστυνομικών αρχών και των ενόπλων δυνάμεων.