7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Θεσσαλονίκη: Νέο κορονοπάρτι στο ΑΠΘ με συμμετοχή εκατοντάδων νεαρών

Θεσσαλονίκη: Νέο κορονοπάρτι στο ΑΠΘ με συμμετοχή εκατοντάδων νεαρών
thestival.gr

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου διήρκησε το νέο κορονοπάρτι με τη συμμετοχή εκατοντάδων νεαρών σε προαύλιους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πάρτι στήθηκε μπροστά από την Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, παρά το γεγονός πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε την Παρασκευή την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να εντοπιστούν αφενός μεν οι διοργανωτές των υπαίθριων πάρτι στο πανεπιστημιακό campus, αφετέρου δε να ενταθούν οι έλεγχοι στην περιοχή για την αποτροπή ανάλογων εκδηλώσεων όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Είχε προηγηθεί καταγγελία στην Εισαγγελία από πολίτη για δύο πάρτι που έγιναν, τα ξημερώματα του Σαββάτου και της Κυριακής. Ο καταγγέλλων ανέφερε -μεταξύ άλλων- την ανάγκη σεβασμού των νοσηλευομένων στα ιδρύματα που γειτνιάζουν με το Πανεπιστήμιο (Γ. Γεννηματάς-Άγιος Δημήτριος και ΑΧΕΠΑ) και την ηχορύπανση που υφίστανται τις νυχτερινές ώρες από την οχλαγωγία και τη δυνατή μουσική. Τα αδικήματα που θα ερευνηθούν είναι αυτά που συνδέονται με την παραβίαση των μέτρων μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Είναι η δεύτερη εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται για πάρτι εν μέσω πανδημίας στο ΑΠΘ, καθώς είχε προηγηθεί -προ δεκαημέρου- εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση έπειτα από πάρτι έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή του Ιδρύματος.