ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Θεσσαλονίκη: Φαγητό σε άστεγους μοίρασε η Δημοτική Αστυνομία

Θεσσαλονίκη: Φαγητό σε άστεγους μοίρασε η Δημοτική Αστυνομία
Πηγή grtimes

Μία ακόμα κοινωνική δράση πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής η Δημοτική Αστυνομία της Θεσσαλονίκης, η οποία μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 9 βγήκε στους δρόμους της πόλης μοιράζοντας μερίδες φαγητού, ψωμί, σάντουιτς και γλυκά στους συνανθρώπους μας που βιώνουν την πιο ακραία μορφή φτώχειας και ζουν εκτεθειμένοι στον δρόμο.

Φορτώνοντας το υπηρεσιακό όχημα με τρόφιμα, αψηφώντας το κρύο και την βροχόπτωση, κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας βρέθηκε στα περίπου 30 πόστα των αστέγων δίνοντας τους φαγητό και ρωτώντας τους παράλληλα αν χρειάζονται κάτι άλλο.

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα η υπηρεσία είχε προχωρήσει σε λεπτομερή καταγραφή των σημείων που ζουν οι άστεγοι στον Δήμο Θεσσαλονίκης με στόχο να μπορούν να τους εντοπίζουν εύκολα και να τους προσφέρουν βοήθεια σε περιπτώσεις ανάγκης. Παράλληλα, είχαν συγκεντρώσει τις ανάγκες τους και τους προσέφεραν βασικά είδη ένδυσης και υπόδησης ενόψει του χειμώνα.

Η συγκεκριμένη δράση είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται και γίνεται σε συνεργασία με το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής «Κατσικάρης», που εδρεύει στη Σκύδρα του Ν. Πέλλας και πρόθεση είναι να συνεχιστεί σε εβδομαδιαία βάση.