Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για φορέα που διενεργεί rapid test

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για φορέα που διενεργεί rapid test

Τη νομιμότητα λειτουργίας φορέα ο οποίος διενεργεί τεστ αντιγόνου (rapid test) στη Θεσσαλονίκη, ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε.Προηγήθηκε κατεπείγουσα αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς την Εισαγγελία ζητώντας την άμεση παρέμβαση της.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Ιατρικός Σύλλογος κατήγγειλε τη λειτουργία φορέα ο οποίος διαφημίζει διαδικτυακά και διενεργεί rapid test, σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, στερούμενος, όπως αναφέρει, σχετικής άδειας. «Συνεπώς δεν γνωρίζουμε αν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις καθώς και αν απασχολεί επαγγελματίες του τομέα υγείας», τονίζεται στην αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα λειτουργίας του συγκεκριμένου φορέα. Το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος. Η έρευνα ανατέθηκε στην αστυνομία.