Θεσσαλονίκη: Άνοιξε τρύπα στο οδόστρωμα και... κατάπιε λεωφορείο

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε τρύπα στο οδόστρωμα και... κατάπιε λεωφορείο

Λαχτάρισαν το πρωί οι επιβάτες λεωφορείου, όταν από την ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει τη Θεσσαλονίκη υποχώρησε τμήμα οδοστρώματος επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά, με συνέπεια το μπροστινό μέρος του οχήματος να πέσει μέσα σε γούβα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των επιβατών ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και ξαφνικά το τουριστικό λεωφορείο, που πραγματοποιεί μεταφορά εργαζομένων, ακινητοποιήθηκε. Κανείς από τους 15 εργαζόμενους δεν τραυματίστηκε και όλοι αποβιβάστηκαν κανονικά από το όχημα. Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι το ίδιο τμήμα του οδοστρώματος είχε υποστεί ανάλογη ζημιά σε προηγούμενο κύμα κακοκαιρίας.

Στο μεταξύ, ο «Μπάλλος», το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει όλη τη χώρα, δείχνει για δεύτερη μέρα τα ...δόντια του στη Θεσσαλονίκη, με συνεχείς και κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις. Δρόμοι πλημμύρησαν και η κίνηση των οχημάτων σε κεντρικούς οδικούς άξονες διεξάγεται με ιδιαίτερη δυσκολία και χαμηλές ταχύτητες.

Συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης παρατηρούνται από νωρίς στη Βασ. Όλγας, την Εγνατία, την Κ. Καραμανλή και τη Λαγκαδά, ενώ μικροσυγκρούσεις οχημάτων έχουν καταγραφεί σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος.

 Εξαιτίας της υπερχείλισης χειμάρρου, κλειστή παραμένει από τα ξημερώματα η επαρχιακή οδός Λαγκαδικίων - Σχολαρίου.