Θεσπιές: Νεκροί πατέρας και γιος σε ανταλλαγή πυροβολισμών

Θεσπιές: Νεκροί πατέρας και γιος σε ανταλλαγή πυροβολισμών

Νεκροί από ανταλλαγή πυροβολισμών έπεσαν πατέρας και γιος κατά την διάρκεια συμπλοκής μεταξύ εργαζομένων σε δύο εταιρείες σεκιούριτι, στις Θεσπιές Βοιωτίας, ενώ έχουν τραυματισθεί ακόμα δυο άτομα. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας κατέκλυσαν στην περιοχή, ενώ έχει συλληφθεί κι ένας εκ των τραυματιών που διεκομίσθη σε νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τους ιδιοκτήτες των εταιρειών σεκιούριτι συνέδεαν οικογενειακοί δεσμοί, ήταν ξαδέρφια, ενώ κατά το παρελθόν είχαν συνεργαστεί, ωστόσο, εδώ και καιρό είχε εκδηλωθεί έντονος ανταγωνισμός μεταξύ τους, για την «μοιρασιά» της βιομηχανικής περιοχής των Οινοφύτων και Σχηματαρίου. Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα επεισόδια μεταξύ των δύο συγγενικών οικογενειών ήταν πολλά και ιδιαίτερα βίαια.

Σήμερα το μεσημέρι κοντά στο γενικό Λύκειο της Θήβας μέλη των δύο οικογενειών βρέθηκαν για να λύσουν τις διαφορές τους. Από τη μια πλευρά ήταν ο πατέρας, 75 ετών, ο γιος 34 ετών και ο ανιψιός 30 ετών, ενώ από την άλλη πλευρά βρίσκονταν ο 74χρονος πατέρας με τον 33χρονο γιο του. Οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν στην Αστυνομία, αναφέρουν ότι η αρχή της σύγκρουσης μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε με λεκτική αντιπαράθεση, αλλά στη συνέχεια έκαναν χρήση όπλων, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί ο πατέρας και ο γιος από τη μια ομάδα, ενώ ελαφρότερα τραυματίας νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και βρίσκεται υπό την επιτήρηση της αστυνομίας, είναι ο ανιψιός τους. Από την άλλη οικογένεια έχει ήδη συλληφθεί ο πατέρας και ο γιος που νοσηλεύεται σοβαρά τραυματίας σε νοσοκομείο στην Αθήνα.

Θύτες και θύματα έχουν όλοι καταγωγή από το χωριό Μαυρομμάτι αναφέρουν οι πληροφορίες.

Δύο δολοφονίες και δύο τραυματίες για μια διαφημιστική πινακίδα

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι δύο ανταγωνιστικές εταιρείες σεκιούριτι είχαν αναρτήσει διαφημιστικές πινακίδες σε διαφορετικά σημεία, έξω από σχολικό συγκρότημα της περιοχής. Το μεσημέρι, ο γιος τού ιδιοκτήτη της μίας εκ των δύο εταιρειών αποπειράθηκε να κατεβάσει την πινακίδα της άλλης εταιρείας, αλλά οι υπάλληλοι της «ανταγωνιστικής» εταιρείας αντιλήφθηκαν την κίνηση αυτή και εν συνεχεία ξέσπασε γενικευμένη συμπλοκή μεταξύ των υπαλλήλων των δύο εταιρειών. 

Κατά την διάρκεια της συμπλοκής οι μεν και οι δε σήκωσαν τα όπλα και άρχισαν να αλληλοπυροβολούνται. Από τα πυρά νεκροί έπεσαν ο ιδιοκτήτης της μίας εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και ο γιος του, ενώ ο ανιψιός του τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Θήβας. Με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται από τους γιατρούς ως σοβαρή διακομίστηκε στην συνέχεια στην Αθήνα, όπου εισήχθη στο χειρουργείο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Επίσης, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματίστηκε και ο γιος του ιδιοκτήτη της ανταγωνιστικής εταιρείας ο οποίος μεταφέρθηκε από δύο γνωστούς του σε νοσοκομείο των Αθηνών. Οι αστυνομικοί ωστόσο τον εντόπισαν στο νοσοκομείο και τον συνέλαβαν ενώ οι γιατροί περιποιούνταν το τραύμα του.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας διεξάγει έρευνες για το συμβάν.