8ος χρόνος, ημέρα 2435η
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

«Θερμή» υποδοχή στον Παύλο Πολάκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

«Θερμή» υποδοχή στον Παύλο Πολάκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

“Θερμή” υποδοχή επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) στον Παύλο Πολάκη, με αφορμή τα εγκαίνια που διοργάνωσαν από κοινού κυβέρνηση και διοίκηση, του νέου γραμμικού επιταχυντή (linac), ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” (ΙΣΝ).

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου όπου επιφύλαξαν την υποδοχή τους στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Ο υπουργός συνομίλησε με τους εργαζόμενους λέγοντας τους ότι κανείς δεν θα φύγει και πως η σημερινή κυβέρνηση "βάζει, δεν βγάζει".

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης, κατήγγειλε χτες στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ότι τέτοιου είδους κυβερνητικές φιέστες βρίσκουν αντιμέτωπους τους εργαζόμενους στον χώρο της δημόσιας υγείας, που διεκδικούν δημόσια και δωρεάν υγεία και όχι δωρεές από εφοπλιστές και άλλους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας. Μάλιστα, ούτε το εξειδικευμένο προσωπικό έχει προσληφθεί για τον γραμμικό επιταχυντή και θα τον χειρίζονται εργαζόμενοι από άλλα πόστα που θα χρειάζεται να μετακινούνται για τον σκοπό αυτό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του κρατικού νοσοκομείου.

Πηγή φωτογραφιών: ekriti.gr